Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
6.3.2021 | Svátek má Miroslav
MLSOTNÍK: Trhanec
26. února 2021
Doma jsme ho dělávali někdy k nedělní snídani, bylo víc času, nebo jako odpolední moučník.
více
MLSOTNÍK: Kachní žaludky ve smetanové omáčce a zadělávané dršťky
12. února 2021
Nějak jsem naznala, že zanedbáváme naši českou kuchyni. Tahle jídla bývala na jídelních lístcích v hospodách a restauracích napříč republikou, a teď?
více
MLSOTNÍK: Brambory pečené s jablky podle Eleny
5. února 2021
Recept na toto jednoduché a přitom skvělé jídlo pro milovníky sladko-slané chuti mám od partnerky své sestřenice. Poprvé jsem ho jedla už ohřívané v...
více
MLSOTNÍK: Plněné palačinky na slano
29. ledna 2021
Změna je život, tak místo plněné kapsy např. z kuřecího masa nebo vepřové kotlety si naplnit palačinky.
více
MLSOTNÍK: Vepřové na houbách a bůček na víně
22. ledna 2021
Mezi vánocemi, kdy jsou všichni přerybovaní, přesalátovaní, přeslazení a přež... ehm, zkrátka přejedení, přišlo vhod něco jiného než štěpánská husa...
více
MLSOTNÍK: Co takhle domácí játrová paštička?
15. ledna 2021
Nedá mi to se nepodělit, protože jsem byla překvapená, jak doslova překvapivě nenáročná na přípravu, rychlá a výborná pro chuťový pohárky domácí...
více
MLSOTNÍK: Hoppin’ John, aneb Honzo, hópni do nového roku křepce!
1. ledna 2021
Skočnej Honza na Nový rok. Hoppin’ John je tradiční jižanská příloha k novoročnímu jídlu. Černooké hrášky (blackeyed) s rýží symbolizují hojnost v...
více
MLSOTNÍK: Martinina adventní polívka na Beaveru
18. prosince 2020
A taky tip na bábovky a šneky :-)
více
MLSOTNÍK: Naládovaná dýně, zvaná máslová
11. prosince 2020
Vyzkoušela jsem další dýni. A bez loupání!
více
MLSOTNÍK: Pecanové ořechy
4. prosince 2020
Než jsme se usadili na jihu Alabamy, o existenci pecanových ořechů jsem nevěděla nic – kde rostou, jak vypadají, jak chutnají.
více
MLSOTNÍK: Kobršle? Co to je?
27. listopadu 2020
No přece retro klasika: kotlety, brambory, šlehačka :-D
více
MLSOTNÍK: Pomalu pečená husa a jiná masa (archiv)
13. listopadu 2020
Martina už sice bylo, ale „pomalit“ můžete vždycky.
více
MLSOTNÍK: Znáte ovoce kaki?
30. října 2020
Každý rok od září do prosince jsou na několika zahradách v naší čtvrti vidět stromy obalené plody ovoce, kterému se v angličtině říká persimmon...
více
MLSOTNÍK: Zelený jablkový koláč - opět mlsání bez výčitek
23. října 2020
Je čas jablek a ořechů, na záhoně se mi pořád ještě krásně zelená mangold a mě zase jednou, jak se říká, honila mlsná.
více
MLSOTNÍK: O domácím chlebu a chutích (tak trochu)
16. října 2020
Vždycky jsem ráda pekla chleba.
více
MLSOTNÍK: Nejkrásnější období je patrně podzim...
9. října 2020
... to si prozpěvuju, ohmatávajíc očima, posléze i rukama, nádherně oranžové buclaté dýně Hokkaidó.
více
MLSOTNÍK: Já pe-ču štru-dl! - A závin né?
2. října 2020
Citát z pana Kaplana v překladu pana Přidala se hezky hodí k jabkové sezoně.
více
MLSOTNÍK: Zdravé mlsání – cuketovo-banánové muffinky
18. září 2020
Když jsem letos na jaře vysazovala předpěstované cukety, mrzelo mě, že ze všech venku nakonec přežila a ujala se pouze jedna...
více
MLSOTNÍK: Scones – oblíbené anglické pečivo
11. září 2020
Scones pocházejí ze Skotska a datují se už do let 1500
více
MLSOTNÍK: Nastavená kaše – dobrá je a hlavně naše!
7. srpna 2020
Když jsem ji uvařila pro kamarády prvně na ochutnání, zažila jsem zde něco moc krásného. Jeden mne objal s tím, že to vařívala babička a jedl ji...
více
MLSOTNÍK: Piškotový dort (s krémem z mascarpone)
31. července 2020
Potřebovala jsem upéct malý a málo pracný dort a v lednici kromě vajíček byl
i kelímek mascarpone...
více
MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací (archiv)
24. července 2020
Nedávno Jenny připomněla, že Hana W. by měla narozeniny. Tento Mlsotník vyjadřuje její radost ze života. A jak Hanka v závěru napsala: Nedejte se...
více
MLSOTNÍK: Sýrový nákyp
17. července 2020
Připojím se k minulému Mlsotníku Maričky, ve kterém vyznává lásku k sýru.
více
MLSOTNÍK: O sýrech a o tom, že Rusty je kočka gurmánka
10. července 2020
V komentářích jsem se víckrát zmínila o tom, že miluji sýry. Jakmile je v receptu sýr, už předem vím, že mi jídlo bude chutnat.
více
MLSOTNÍK: Pečená husa na Beaveru
3. července 2020
Zjistíte, že pečená husa jde konzumovat s chutí i v 30 °C vedru :-D
více
MLSOTNÍK: Ďábelské topinky
26. června 2020
To najednou dostanete chuť na topinky s něčím a to něco musí být pro 30 lidí… no jasně, vařím na Beaveru!
více
Brazílii straší amazonská mutace koronaviru. Zdravotnictví se řítí do kolapsu, další dny budou kritické
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!
