25.2.2020 | Svátek má Liliana


MLSOTNÍK: Jen tak o koření

14. února 2020
Koření používám ráda. V jídelně visí česká polička s kořenkami, v kuchyni pod linkou mám ještě dvě velké krabice plné skleniček a sáčků s... více

MLSOTNÍK Čočka na kyselo tak trochu sváteční

7. února 2020
No ano, je dělaná na našich beavrovských kamnech od Jirky Červenky. Jak jinak… více

MLSOTNÍK: Tentokrát zdravotně mlsací s hluboce lidským akcentem

31. ledna 2020
Chtěla jsem zase jednou být pozornou dcerou, která dokáže sehnat to, co její matka nutně potřebuje... více

MLSOTNÍK:Zapékané bramborové gnocchi

24. ledna 2020
Nic objevného, co se týká způsobu přípravy a surovin, ale výsledná chuť je zase jiná než s použitím jen brambor nebo těstovin. Rychlost se také... více

MLSOTNÍK: Když je svátek – bejvá svíčková

17. ledna 2020
To platí aspoň u nás na Beaveru. více

MLSOTNÍK: Pajdiny košíčky

10. ledna 2020
Vánoce už jsou daleko, takže trocha sladkého může přijít vhod. více

MLSOTNÍK: Svátkové zbytky přebytky

3. ledna 2020
Co taky s nimi více

MLSOTNÍK: Česnečka 100x jinak

27. prosince 2019
V době kolem Silvestra nepochybně přijde vhod :-) více

MLSOTNÍK Hezky česky: Je libo štrůdl, nebo štrúdl?

20. prosince 2019
Možná jste si právě odskočili do kuchyně, protože jste dostali chuť upéct si něco sladkého. více

MLSOTNÍK: Kanadské kuře

6. prosince 2019
Je to jednoduchý a překvapivě chutný recept. více

MLSOTNÍK: Zase brambory, tentokrát rozpláclé

29. listopadu 2019
A pečené :-) více

MLSOTNÍK: Načechrané brambory

22. listopadu 2019
Zapečené a moc dobré více

MLSOTNÍK: Vítací

15. listopadu 2019

MLSOTNÍK: Tentokrát AKČNÍ

8. listopadu 2019
Protože bude co? AKCEEE! více

MLSOTNÍK: Vaření na lodní dovolené

25. října 2019
Spíše fotočlánek, ale znáte mě... více

MLSOTNÍK: Švestkový koláč s tvarohem

4. října 2019
Až vyjde tento článek, možná ještě bude období švestek. více

MLSOTNÍK: Hlívová

27. září 2019
Kdo nemá dršťky rád, pro konzistenci nebo „smrad“, snad se mu trochu zavděčím a z nelásky ho vyléčím. více

MLSOTNÍK: Risotto s cuketou

6. září 2019
Podle moudra z Wikipedie je třeba rozlišit rizoto (tj. české) a risotto (italské). více

MLSOTNÍK: Meruňkové knedlíky (ale nejen meruňkové!)

23. srpna 2019
Získala jsem ještě nějaké meruňky a pár švestek, tak plácám knedlíky, něco sním, něco rozdám a zbytek zmrazím... více

MLSOTNÍK: Zeleninová mísa podruhé

9. srpna 2019
Od chvíle, co ji mám doma a ona si je svým doma jistá, ji denně ruším z jejího poklidu a čtu si v ní a představuju si vůni a chuť těch popsaných... více

MLSOTNÍK: Zeleninová omeleta

2. srpna 2019
S mrkví, zelím a rajčaty více

MLSOTNÍK: Japonský bramborový salát

26. července 2019
Přece jen trochu jiný než náš vánoční více

MLSOTNÍK: Co taky s rybízem

19. července 2019
Rybízu jsou na trzích spousty, tak jsem sáhla do archivu :-) více

MLSOTNÍK: Zeleninová mísa

12. července 2019
Krčila se v krabici od banánů, nenápadná, vyšisovaná, se zažloutlými listy…nebyla dost stará na to, aby si jí někdo všiml a z krabice ji vysvobodil... více

MLSOTNÍK: Konečně gazpacho

28. června 2019
Původně mělo být zlaté více

MLSOTNÍK: Banánové rozjímání

17. května 2019
Co jsem neměla ráda a nejedla, byly banány. více

MLSOTNÍK: Toustíky

10. května 2019
Stává se, že špatně odhadneme množství, nebo dojde ke špatné domluvě a po Velikonocích zbyde chlebíčková veka. Co s tím? více

MLSOTNÍK: O citrónu yuzu

2. května 2019
V únoru jsem si všimla stromu v rohu zadní zahrady, který byl obalený ovocem. Ze silnice vypadalo jako pomeranče... více

MLSOTNÍK: Kuřecí prsa s jarní (protože zelenou) nádivkou

19. dubna 2019
Dnes bychom měli správně držet půst, takže tento recept je pro inspiraci. Navíc jarní, protože je v něm zelená nádivka. více

MLSOTNÍK: Čaj

5. dubna 2019
Nikdy není lepší čas. Na co? No přeci pu-erh! více

MLSOTNÍK: Co taky s cibulí

29. března 2019
Třeba uvařit polévku více

MLSOTNÍK: Jáhlová kaše

22. března 2019
Aneb modernizace neexistujícího receptu více

MLSOTNÍK: KKK

8. března 2019
Nebojte, žádnej Ku klux klan, nýbrž Karolíniny královské krevety! více

MLSOTNÍK: Pakistánská kíma

1. března 2019
Aneb mleté hovězí na kari více