27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


MLSOTNÍK: Slané vepřové mufiny

22.3.2024

Jak na ně:

500 g mletého vepřového smícháme se solí a pepřem černým mletým, přidáme 4 palice nastrouhaného česneku (kdo má poctivej pálivej, dá jen 1-2).

Necháte chvilku uležet a v té době povaříte ve vodě s přidanou jedlou sodou (1 ČL) růžičkové kapustičky – 18 růžiček.

Proč soda? Uvidíte, jak nádherně budou vypadat – zůstanou zelené. Po 5 minutách vaření je zcedíte, propláchnete studenou vodou a necháte okapat.

Začnete do formy plnit maso. Uděláte z něj košíček do každé jamky a do něj vložíte 3 kapustičky, ty zavíčkujete zase mletinou a navrch položíte dva teninké plátky anglické slaniny.

Dáte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečete 40 minut. Potom přidáte forsáž na 250 °C a hlídáte, dokud se slanina nezkroutí a nezezlátne. Potom je to hotové.

Slané vepřové mufiny

Vyndáte z trouby a necháte odfouknout. Zatím na talíře nandáte brkaši a pak lehce lžící nebo vidličkou vytáhnete mufin a přidáte ke kaši. V dolíčku zbyde i sosík na polití kaše.

Ty kapustičky uvnitř jsou milé překvapení a jsou i po upečení svěže zelené.

Foto: Sharka

Sharka Neviditelný pes