16.12.2019 | Svátek má Albína


MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma. více

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce. více

MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku

22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení. více

MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka

15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty. více

MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)

8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale... více

MLSOTNÍK: Bábovky

1. dubna 2016
Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované... více

PŘÍRODA: Jaro je tady

28. března 2016
Symbolem je zeleň. A ta se dá co? Jíst. více

VíP: Aneb víkendový pokecník

19. března 2016
Trocha exotického vaření neuškodí :-) více

MLSOTNÍK: Kuře Asopao

11. března 2016
Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze. více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

5. března 2016
Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci... více

MLSOTNÍK: Afrika

4. března 2016
Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :) více

MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně

26. února 2016
Asi nejoblíbenější jídlo na Britských ostrovech. Jak název napovídá, je to tradiční jídlo servírované o nedělích, ale jednodušší verze i na obědy ve... více

MLSOTNÍK: Dršťková z hlívy

19. února 2016
Moc dobrá varianta svačinové polévky. více

MLSOTNÍK: Anglie tradičně a snadno

12. února 2016
Cottage Pie je tradiční anglické jídlo a skládá se z mletého hovězího masa se zeleninou a bramborové kaše. více

MLSOTNÍK: Estonský kringel – závin naruby

5. února 2016
Kouzlo tohoto pečiva spočívá nejen v chuti, ale i v jeho estetické hodnotě – je prostě hezké. více

MLSOTNÍK: Libo-li kousek dandule?

29. ledna 2016
Tak je tu zas ten čas před Ostatkama, kdy se na vesnicích konaly zabijačky... více

MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací

22. ledna 2016
Aneb existuje opravdu recept dle Queenie z Lodi komediantů? více

MLSOTNÍK: Zimní dobroty

15. ledna 2016
Copak si v zimě dáme dobrého? více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

19. prosince 2015
Tentokrát mlsný s roztomilou špičkou. více

MLSOTNÍK: Chilli con carne - jídlo na zahřátí

18. prosince 2015
Mezi cukrovím určitě přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Není bar jako (lesní) bar

11. prosince 2015
Občas v životě nastanou chvíle, kterými je člověk velmi potěšen. Jedna taková se nám přihodila na letošní krátké dovolené v zářijových Jeseníkách. více

MLSOTNÍK: Věnečky

4. prosince 2015
Jak se dělaly u nás. více

MLSOTNÍK: Králika, pořád jenom králika... ani Pinďa už to nežere...

27. listopadu 2015
Averzi vůči králičímu masu má hodně lidí, přesto se odvážím přijít s Králičím Mlsotníkem. více

MLSOTNÍK: Není vál jako vál

20. listopadu 2015
Dnes o důležité kuchyňské pomůcce. Záludná otázka: už pečete? více

VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)

14. listopadu 2015
Další mlsný vípák, tentokrát s kačenou po chorvatsku. více

VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)

7. listopadu 2015
Dnes s receptem z chorvatské kuchařky. více

MLSOTNÍK: Mňam a mňau!

6. listopadu 2015
Jeho výsost hrabě Monte Cristo, nebo-li Montezuma Pribina, alias Montík – vývoj mých jmen. více

MLSOTNÍK: Kalamáry neboli olihně

30. října 2015
Mlsotník poněkud brutální více

MLSOTNÍK: Pasulj

16. října 2015
Co jsme vařily s mou srbskou tetičkou. více

MLSNÝ ROZCESTNÍK: V pivovaru

9. října 2015
Páteční odpoledne lze trávit různě – vycházkou do přírody, kopáním do balonu či kopáním brambor, zpěvem halekaček anebo návštěvou pivovaru... více

MLSOTNÍK: Obyčejné buchty

2. října 2015
... ale zas tak obyčejné nejsou! více

MLSOTNÍK: Uzená polévka – hrstková

25. září 2015
Vařit pro jednoho není zrovna to pravé, pokud si tedy zrovna neděláte tatarák ze svíčkové nebo steak z agnus hovězího... více

MLSOTNÍK: Česnekový chleba

18. září 2015
Nevíte, co se starší vekou? Udělejte si „Garlic bread“! více

MLSOTNÍK: Ostružinový koláč

28. srpna 2015
aneb itinerář pro Hřívnatce více

MLSOTNÍK: Passata

21. srpna 2015
aneb Pasírovaná rajčata a co s nimi. více