15.6.2021 | Svátek má Vít


MLSOTNÍK: Kontrabáš

6.11.2020

Ukaž mámo, co tam máš?

K večeři je kontrabáš…

Pohanka a brambory, sádlo, česnek, cibule,

Vypadá to zajímavě, chutná líp jak minule.

Majoránka, pepř a sůl, špíček opražit.

Posaďte se, vemte lžíce, najezte se, buďte fit.

Okurky a čalamáda, opečená sekaná,

Zase jedno z dobrých jídel, co vám skromná špajzka dá!

Uvaříte pohanku, pěkně do měkka, pokud ucítíte něco na způsob vůně při pálení elektrických kabelů, nelekejte se, to ta pohanka, ale chuť takovou nemá :-)

Brambory nakrájejte na drobné kousky a uvařte v osolené vodě.

Připravte si najemno pokrájenou cibulku, kterou osmažíte na výpeku ze špeku nebo na sádle, do zlatova, nasekejte česnek na drobno nebo ho rozetřete s troškou soli, přidejte pepř a majoránku a osmaženou cibuli, opražený špek mějte stranou, aby zůstal křupavý.

Promíchejte tyto suroviny s uvařenou pohankou a nasypte ji na brambory, proházejte to v zavřeném hrnci nebo opatrně promíchejte, jako když mícháte zeleninový salát… byla by škoda udělat z toho kaši.

Pokud chcete kontrabáš jako samotatné jídlo, dejte ho do pekáčku vymazaného sádlem a zapečte ho ještě cca 20 minut na 180 °C v troubě…

Jde podávat s kysaným zelím, uzeným masem, čerstvou zeleninou, čalamádami...

Kontrabáš jako příloha

Kontrabáš jako příloha

Kontrabáš jako samostatné jídlo

Kontrabáš jako samostatné jídlo

Dobrou chuť!

Foto: Sharka.68

Sharka.68 Neviditelný pes


Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!