19.10.2019 | Svátek má Michaela


MLSOTNÍK: Párty rohlíčky

3. února 2017
Moje milá tchýnička ráda pořádá různé oslavy pro rodinu a přátele. Je vynikající kuchařka a dokáže lehkou rukou skloubit prvorepublikové recepty se... více

MLSOTNÍK: Jestliže je zima, budeme péct bůček

27. ledna 2017
Tentokrát bez crcání. více

MLSOTNÍK: Z Moničina polského kotlíku

20. ledna 2017
Dnes to bude bigos. více

MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření

13. ledna 2017
Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“. více

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

6. ledna 2017
Aneb pořádný boršč přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Vyprošťovák libo-li?

30. prosince 2016
Možná vám toto téma přijde vzhledem k datu docela vhod více

MLSOTNÍK: Báječná rybí polévka

23. prosince 2016
A ještě něco navíc. více

ĆLOVĚČINY a taky trochu MLSOTNÍK: Chvála slepiček

16. prosince 2016
Tááá sléépíííčka kropenatá, pééestrého peří - , kdo by neznal známou vypalovačku hasičských a mysliveckých bálů. více

MLSOTNÍK: O vánočním pečivu

9. prosince 2016
Voňavé, křehké a hlavně dobroučké vánoční pečivo! Někdo napeče desítky druhů, jinému stačí jeden, dva, někdo si ho raději koupí na váhu v obchodě.... více

MLSOTNÍK: Horké nápoje

25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili více

MLSOTNÍK: Polívka ruk-cuk a s crcáním

4. listopadu 2016
Zeptala jsem se Zany, na jaký Mlsotník by měla chuť, a dozvěděla jsem se, že na zimní polévkový. více

Útrobový MLSOTNÍK aneb Co o víkendu do žaludku?

21. října 2016
Inu, kachní žaludky. více

MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka

14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii více

MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...

7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství. více

MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky

30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku. více

Psomlsotník

27. září 2016
Specielně pro domácí pekárnu více

MLSOTNÍK: Blboně

23. září 2016
Aneb slané buchty s uzeninou více

MLSOTNÍK: Skládaný řízek

16. září 2016
Jedna z mých oblíbených stálic k teplé večeři. více

MLSOTNÍK: Nekynuté koláče

9. září 2016
Recept pochází z Orlických hor. více

MLSOTNÍK: Mlsotník (nejen) pro Rpuť

5. srpna 2016
Malé houstičky a babiččin piškot více

MLSOTNÍK: Znáte dort Štědrák?

29. července 2016
Někteří z vás možná ano, pro mne zcela nový objev. více

MLSOTNÍK: Těstoviny 2x trochu jinak

22. července 2016
Pro mě těstoviny patří k letnímu období, a tak dávám dva oblíbené recepty, kde jsou jako hlavní jídlo samy o sobě, ne jenom jako příloha. více

MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků

15. července 2016
Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na... více

MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí. více

MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira

24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli... více

MLSOTNÍK: Dorty přímo historické

17. června 2016
Aneb pečete ještě? více

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o)) více

MLSOTNÍK: Sušenky z ovesných vloček (Oatmeal cookies)

27. května 2016
Jsou to sušenky z řady tradičních a velmi oblíbených sušenek, které každý Američan zná už od dětství. Protože mám Američana za manžela, sušenky jsem... více

MLSOTNÍK: „Vaříme s Mírou“

20. května 2016
aneb „dobré prase všechno spase!“ více

MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma. více

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce. více

MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku

22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení. více

MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka

15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty. více

MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)

8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale... více