Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Těstoviny
To vám takhle jednou blízký přítel vykládá o tom, jak bude dělat v sobotu boloňský špagety, a vám najednou začne vyhrávat žaludek a ty chutě na patře...
No, dali byste si, ale pozvání se nekoná. Tak si musíte poradit sami.
Mletý nemáte, takže improvizace. Ale z poskládaných surovin jdou dobře carbonara špagety trochu v letní verzi a léto ještě vážne neskončilo... Takže oběd máte za 15 minut a skvělej!
Tak co potřebujeme:
- chlazené čerstvé vaječné těstoviny - třeba z italskýho týdne v Lidlu (mají i mimo něj) - polovina krabičky
- malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě 80g rio mare
- zelená nať jarní cibulky
- malá rajčata
- česnek - stroužek nebo dva, na plátečky
- žloutek
- olol
- pepř a sůl
Umícháme žloutek a 2 PL oliváče s pepřem (hrubě namletým) a špetkou soli.
Všechno ostatní máme připravené, pokrájené, konzervu otevřenou.
Uvaříme špagety v osolené vodě a těsně před vytažením přihodíme naplátkovaný česnek.
Odebereme malou (půl deci) sběračku osolené vroucí vody a vlijeme ji za stálého prošlehávání do misky se žloutkem a s oliváčem.
Špagety scedíme přes cedník, nasypeme je do misky s vaječnou směsí a promícháme. Jak se špagety obalují, přidáme zelenou nať a nadrobenýho tuňáka i s tou šťavkou z něj, prohazujeme a nakonec dáme rajčata.
Vyklopíme na talíř a jíme.
Je to dobré, rychlé, nedá to prakticky žádnou práci a skvěle to i vypadá.
A je to kupodivu jedna z mnoha z variant na carbonara špagety, kterou dělají Italové...
Dobrou chuť!
Foto: Sharka.68
Vše potřebné zjistíte zde...