Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Křidýlko, nebo možná i stehýnko?
Tuhle se mi naskytly za menší peníz kuřecí křídla, a jelikož jsem skoro současně padla na toto inspirativní video, bylo o Mlsotníku rozhodnuto.
Ingredience jsou jednoduché, a pokud stejně jako já drápete, dočkáte se i překvapení, jako já:
Takže budeme potřebovat:
- kuřecí křídla (já měla zhruba kilo a půlka padla na oběd pro jednoho, pravda hladového)
- spoustu česneku (dala jsem celou palici)
- sůl, pepř
- pořádnou lžičku majonézy
- vrchovatou lžičku hořčice dle chuti
- a já, jelikož jsem špatně přečetla nadrásanou majonézu, jsem přihodila i majoránku :-)
- a pokud máte, tak kopr
Křídla dáme do misky a nafrkáme na ně podrcený česnek a všechno ostatní koření, kromě kopru.
Rukou to vše promícháme tak, aby každé křídlo bylo pěkně omatlané, a necháme stát pět, šest hodin zakryté v lednici (nebo přes noc).
Pak křídla vyskládáme naplacato na plech vyložený pečpapírem a dáme péct - nezakryté, nepodlévané! A kdo má, tak v této fázi je posype trochou kopru. (OPRAVA: KOPREM KDYŽ TAK POSYPAT AŽ PO UPEČENÍ)
Paní kuchařka říká, že se má péct na 180 °C nejméně 40 minut, ale spíš déle. No koukla jsem do trouby po půl hodině, a jelikož křidýlka byla stále bledá, pořádně jsem jim přitopila - na 230 a s větrníkem, a po dalších 20 minutách křídla slušivě zčervenala.
Jelikož jsem těsně předtím musela absolvovat zubařskou návštěvu, nemohla jsem ochutnat. Ale křidýlka jsem předložila MLP a ten nevyslovil žádnou námitku, ani co do chuti, ani co do měkkosti. Takže asi dobrý :D
Postřehy: dá se to jíst rukama (drůbež se může, včetně až po kachničku :-), a za druhé mi z přípravy ohromně voněly ruce, po tom opatlávání křídel marinádou. Nemohla jsem se té vůně nabažit a určitě za to může i ta majoránka, ta kombinace je pro mě osobně geniální.
Takže dobrou chuť, ať budete vařit cokoliv, a jestli máte jinou osvědčenou marinádu, sem s ní!
Foto: Lika
Vše potřebné zjistíte zde...