25.7.2021 | Svátek má Jakub


MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí. více

MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira

24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli... více

MLSOTNÍK: Dorty přímo historické

17. června 2016
Aneb pečete ještě? více

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o)) více

MLSOTNÍK: Sušenky z ovesných vloček (Oatmeal cookies)

27. května 2016
Jsou to sušenky z řady tradičních a velmi oblíbených sušenek, které každý Američan zná už od dětství. Protože mám Američana za manžela, sušenky jsem... více

MLSOTNÍK: „Vaříme s Mírou“

20. května 2016
aneb „dobré prase všechno spase!“ více

MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma. více

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce. více

MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku

22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení. více

MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka

15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty. více

MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)

8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale... více

MLSOTNÍK: Bábovky

1. dubna 2016
Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované... více

PŘÍRODA: Jaro je tady

28. března 2016
Symbolem je zeleň. A ta se dá co? Jíst. více

VíP: Aneb víkendový pokecník

19. března 2016
Trocha exotického vaření neuškodí :-) více

MLSOTNÍK: Kuře Asopao

11. března 2016
Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze. více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

5. března 2016
Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci... více

MLSOTNÍK: Afrika

4. března 2016
Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :) více

MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně

26. února 2016
Asi nejoblíbenější jídlo na Britských ostrovech. Jak název napovídá, je to tradiční jídlo servírované o nedělích, ale jednodušší verze i na obědy ve... více

MLSOTNÍK: Dršťková z hlívy

19. února 2016
Moc dobrá varianta svačinové polévky. více

MLSOTNÍK: Anglie tradičně a snadno

12. února 2016
Cottage Pie je tradiční anglické jídlo a skládá se z mletého hovězího masa se zeleninou a bramborové kaše. více

MLSOTNÍK: Estonský kringel – závin naruby

5. února 2016
Kouzlo tohoto pečiva spočívá nejen v chuti, ale i v jeho estetické hodnotě – je prostě hezké. více

MLSOTNÍK: Libo-li kousek dandule?

29. ledna 2016
Tak je tu zas ten čas před Ostatkama, kdy se na vesnicích konaly zabijačky... více

MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací

22. ledna 2016
Aneb existuje opravdu recept dle Queenie z Lodi komediantů? více

MLSOTNÍK: Zimní dobroty

15. ledna 2016
Copak si v zimě dáme dobrého? více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

19. prosince 2015
Tentokrát mlsný s roztomilou špičkou. více

MLSOTNÍK: Chilli con carne - jídlo na zahřátí

18. prosince 2015
Mezi cukrovím určitě přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Není bar jako (lesní) bar

11. prosince 2015
Občas v životě nastanou chvíle, kterými je člověk velmi potěšen. Jedna taková se nám přihodila na letošní krátké dovolené v zářijových Jeseníkách. více

MLSOTNÍK: Věnečky

4. prosince 2015
Jak se dělaly u nás. více

MLSOTNÍK: Králika, pořád jenom králika... ani Pinďa už to nežere...

27. listopadu 2015
Averzi vůči králičímu masu má hodně lidí, přesto se odvážím přijít s Králičím Mlsotníkem. více

MLSOTNÍK: Není vál jako vál

20. listopadu 2015
Dnes o důležité kuchyňské pomůcce. Záludná otázka: už pečete? více

VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)

14. listopadu 2015
Další mlsný vípák, tentokrát s kačenou po chorvatsku. více

VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)

7. listopadu 2015
Dnes s receptem z chorvatské kuchařky. více

MLSOTNÍK: Mňam a mňau!

6. listopadu 2015
Jeho výsost hrabě Monte Cristo, nebo-li Montezuma Pribina, alias Montík – vývoj mých jmen. více

MLSOTNÍK: Kalamáry neboli olihně

30. října 2015
Mlsotník poněkud brutální více

MLSOTNÍK: Pasulj

16. října 2015
Co jsme vařily s mou srbskou tetičkou. více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !