Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pepř a zelí, oběd celý (archiv)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 12.1.2024 9:44sůl nad zlato a pepř s ní..moje nejoblíbenější koření, ať už v jakékoli barvě..dokonce některá jídla vyniknou jen s tím jedním..růžový přidávám ke sladkému..do dušené mrkve na bílém víně,jen bílý..zelený k uzenému a do omáček tmavých černý..na grilované maso směs pepřů..pepř s citronem,pomerančem atd..nemám problém...prokořenil ajsem se ke kampotskému pepřio..mlýnek obdivuju tento a až se rozhoupu,tak si ho koupím, přežije mne.. https://www.svedske-nadobi.cz/127-mlynky-na-koreni |
L. Lika 12.1.2024 10:13Takový mlýnek vidím poprvé a udělal na mě velký dojem, škoda, že nejsem mladší. Kdysi jsem si pořídila pepř kubabe, kvůli chai, a připravil mi nezapomenutelný zážitek |
T. Zana 12.1.2024 12:24Zkoukla jsem ty starším a pokročilým nepřístupné mlýnky - no jo, třeba svatební dar by to byl hezkej |
Z. Jajka 12.1.2024 16:11No a máš inspiraci ... |
Š. Matyášová 15.1.2024 10:01a v rodině zůstane po mnoho generací.... |
Z. Jajka 12.1.2024 18:30Sharko, ten mlýnek by nadrtil i třeba rozmarýn nebo bobkové listy? |
L. Lika 13.1.2024 20:53Jajko, podívala jsem se na další jejich mlýnky, na youtube jsou i názorné ukázky. Jeden mlýnek má takové "traktorové" zuby, strašně ráda bych si je vyzkoušela (např. zde https://www.youtube.com/watch?v=ZQF6eSMZ_tc) stačí zadat značku |
Š. Matyášová 15.1.2024 9:59tenhle typ na pepř asi ne, ale jinej ano..já teda rozmarýn dávám do laboratorní misky a beru třítko..jsm ejak neandrtálec rozdělávající oheń... a bobkovej list nadrtí na jemno spolehlivě el.mlýnek na kafe..kozáci u nás používají zase na koření ty orientální mosazné mlýnky na kávu...tam jde hrubost mletí nastavit..ale je to růčo a dřina... |