27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


MLSOTNÍK: Oběd z jedné remosky

1.12.2023

Se zimním obdobím přicházejí na řadu pečená jídla. Tohle jsem sice dělala v červnu, ale protože jsem pekla v remosce, horko bylo snesitelné.

U nás máme rádi bůček, jak je vidět i z archivu Mlsotníku na Neviditelném psu: jeden recept jsem našla zde na tomto odkazu a v článku je vnořený další odkaz na božský pomalu pečený bůček, který jsem poprvé ochutnala v UK.

Tentokrát to vezmu zkrátka a jednoduše. Pořídila jsem levně dva kousky bůčku i s kůží, kůži jsem nařízla na mřížku a osolila:

Bůček pečený v remosce

Vložila do remosky (malé o průměru 22 cm) a přidala koření, kus rozmarýnu, česnek.

Bůček pečený v remosce

Koření jsem zastrčila pod maso, ať se nepřipaluje. A do mezery přidala větší kusy brambor – jen posolených. Nepodlévat, v remosce to není zapotřebí.

Bůček pečený v remosce

Pekla jsem na etapy – po dvaceti minutách jsem maso obrátila kůží dolů a po dalších dvaceti minutách maso obrátila opět kůží nahoru a dopekla, zhruba dalších dvacet minut, ale to už je potřeba si ohlídat kvůli připálení – poslední etapa obvykle stačí kratší s tím, že se remoska vypne a maso se nechá dojít.

Při obracení se maso krásně omastí, což platí i pro brambory.

Bůček pečený v remosce

Je to výborné voňavé jídlo, nádobího minimum :-)

Samozřejmě lze takto péct jakékoli maso, vtip je v provonění a ochucení celého jídla včetně přílohy najednou.

Přeji dobrou chuť, ať budete připravovat cokoli.

Bůček pečený v remosce

Foto: Lika. Kontrola: Suzinka

Lika Neviditelný pes