9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Ako máme radi kapra? (archiv)

Môj otec je rybár. Nie len tak hocijaký rybár, ale Rybár. Je to jeho jediný koníček, ale venuje sa mu s rovnakou vášňou celý život (alebo minimálne celý môj život, to viem určite).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 15.12.2023 17:57

Moc hezky napsaný slovenský článek, ráda jsem si ho přečetla a mít v rodině takhle nadšeného rybáře je rozhodně velká výhoda. Recept je zajímavý a jistě chutný. Je to už hodně let, co jsem jedla kapra (mám ho ráda), ale i kdybch ho teď měla, tak "vánoční" by byl smažený se salátem. Protože k tomuto vlastně těsně dušenému v zelenině, tedy už se šťávou, brsalát jaksi nejde a ten já dělám především na Vánoce (během roku tak jednou max 2x). Tady na Štědrý večer k salátu smažím zdejší catfish, je to křehoučké , jemné maso. A jsem ráda, že jsem se zde na Zv dozvěděla o strouhance Panko, od té doby do ní rybu balím. Díky ní totiž obal ryby zůstane krásně zlatavý, protože rychle osmahnu a šoupnu do trouby dopéci (zatímco smažím další kousky). Už jí tak smažím i mimo Vánoce.

Z. Janaba 15.12.2023 12:38

Jídlo je to jistě dobré, ale kam se v té změti přísad poděla chuť ryby? Teda, kamufláži se nedivím, já kapra ani náhodou, ale u rybářů bych očekávala preferenci čisté ryby, soli, trochu pepře, politou máslem a jako přílohu al dente zeleninu a pár brambůrek. A je-li, okurkový salát. Takhle jsem si zvykla rybu jíst tady. Nojo, ale mořskou. Ovšem tatínek říkával jiný brav, jiný mrav. A měl pravdu, hlavně, že chutná!

A. Alimo 15.12.2023 9:41

Na Vánoce určitě smažený, i rybí polévka musí být. Teda kvůli mně ne, já polévku ano, ale obešla bych se a kapra nemusím. Ale dělat se pro sebe s "normálním" řízkem jsem líná. Během roku, když rybu, tak lososa nebo pstroužka hezky pečeného na másle. To můžu. Vloni jsme kvůli žlučníkům měli filé dušené na vodě s bramborem a taky jsme neumřeli. Letos tedy mne ten kapr asi nemine a ze všeho nejvíc se těším na bramborový salát;-D.

S moc ráda jsem si početla tu libozvučnou slovenštinu, to jsem si pochutnala nejvícV

Z. Olčava 15.12.2023 9:33

Kapra miluju, asi co nejdřív vyzkouším.

Koukla jsem na původní článek, hlavně kvůli diskusi, ach to se mi ale zastesklo, tolik milých Zvířetníků... já si v té době pořídila první počítač a jediné, co jsem tak trochu znala, tedy ne znala, ale věděla, že něco takové existuje, byl Neviditelný pes. Tak jsem byla děsně zvědavá, no a ejhle, objevila jsem Zvířetník :-)

Z. Jenny 15.12.2023 9:22

My jsme klasici, smažený je smažený.:-) Ryby , co jsem měla v mražáku jsme spotřebvali ted na podzim, dělala jsem bujabézu,tedy něco na ten způsob a byla moc dobrá. Vánoční kapr už je taky doma ale hlavy a mlíčí zůstane v mražáku neb se nám nechce obírat, bude houbová,houbičky od Radanovy už jsou na cestě, dnes by měly dojít, tak to se těším a děkuji. V Za chvíli odjíždím na dvouletou povinnou prohlídku mé osoby,kvůli řidičáku, tak doufám, že to dám.MUDr je pečlivý a nekompromisní, což je v pořádku. Ráda jsem si recepisy početla, díky !R^V

Z. Jitur 15.12.2023 9:19

Táta byl také rybář - koníčkem. Takže kapr, štika, cejn, lín, červenopeřice a úplně nej - úhoř!

Z. Jitur 15.12.2023 9:18

Pekný príspevok!!! Hezky se četlo ;-):-P

E. Zvolánková 15.12.2023 9:13

Krásný den všem,

já mám nejradši kapry živé v řece. Strašně mě baví koukat, jak vystrkují ven hlavy a chytají, co jim kdo hodí.:-) Dříve mi kapr opravdu chutnal, ale čím jsem starší, tím menší na něj tu chuť mám. Dokonce jsme došli až tak daleko, že loni byl o Štědrém dni losos a kapra jsme ani nekupovali. Jediný, kdo ho u nás vyloženě miluje, je manžel, ale ten hlavně kvůli polévce, kterou rád dělá. Letos na to čas nebude, neb je o Vánocích v práci;-( Ostatně jako skoro každý rok. Já rybí polévku sama nedělám, sice vím, jak, ale nechce se mi;-D;-D;-D

L. Lika 15.12.2023 6:57

Ráda jsem si početla V

Z. Xerxová 15.12.2023 6:34

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Kapra nemusím, ale archívní článek od Katky mi chutná po ránu mocmoc

T. Zana 15.12.2023 7:51

Mám to taky tak. Kapr se u nás nedělal, takže jsem si na jeho chuť nezvyklá. Nejím a nedělám ho. V rodině žádný rybář není a nebyl (ani v okolí příslušný krám).

Když mám chuť na rybu, koupím lososa, když se cítím dobrodružně, tak pstruha (ty kosti!)

Ale ráda jsem si početla. Copak asi dělá Katarína :-)