29.4.2024 | Svátek má Robert


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Zemanová 8.4.2024 9:24

Vzpomínám na Li. V A o zapečeném masu jsem zrovna v sobotu uvažovala, nakonec ale zvítězily minutky. Přece jen v tom teple je to rychlejší a studenější pracovní postup. :-)

A. Alimo 5.4.2024 11:25

Kotlety zapečené s houbami a se šlehačkou, k tomu brkaše - výborný nápad, budou zítra a když jich udělám víc, tak i pozítří:-). Dnešek je jasný, budou z mrazáku vylovený švestkový knedlíky z tvarohového těsta s nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslíčkem, klasika:-)

L. Lika 5.4.2024 8:08

Inspirovalo mě to k retroklasice - kotlety zapečené se šlehačkou. Možná s houbami. Broskve na mase byly svého času velice oblíbené. Jablka mi pásnou k masu - vepřovému - lépe, taková lehce smetanová omáčka s nastrouhaným jablkem, to mi chutná. Přeji dobrou chuť, ať budete chystat cokoli.

Š. Matyášová 5.4.2024 10:03

jo,KOBRŠLE jsou skvělé ..je to stálice naší kuchyně...

T. Zana 5.4.2024 7:42

Na Li jsem tuhle vzpomínala, když jsme potkali paní se psem, co vypadal jako trošku menší bernardýn. Prý kříženec různých ruských pasteveckých psů. Prý štěňátko ;-) sedm měsíců.

Maso bych až takhle nekombinovala, ale každý máme svoje chutě.

Mávám ke Kanci :-)

A. Alimo 5.4.2024 11:35

Naše snacha měla kavkazačku Áju, už je za duhou. Tady je taky pár kavkazáků, moc je neznám, jsou z druhého konce vsi a Darek velké psy moc nemusel, asi že si dovolili víc vyrůst;-D. Když je s Luckou náhodou potkáme, vždycky se k nim vrhá a muchluje je, psi jsou nadšení, páníčci zděšení;-D, Lucka má 50 kg i s postelí, rozhodně míň než ti pejskové;-D, ale oni poznají, že jim rozumí má je ráda:-). Nakonec, co se divím, já obdobně reaguju u labrošů;-D

Š. Matyášová 5.4.2024 7:28

jako apríl dobrý...méně znamená více..vynechala bych to ovoce...

L. Lika 5.4.2024 8:09

O chutích, zálibách a barvách se nelze přít. Máti mi vykládala, jak mi jako odstavovanému miminu sladila vývar!

T. Zana 5.4.2024 8:15

K tomu slazení - jako dítě jsem milovala rajčata pokrájená na plátky a zasypaná cukrem ;-)

L. Lika 5.4.2024 8:59

;-D No jo, ono i do rajského salátu se troška cukru dává (sladkokyselo s cibulkou). Rajčata sama o sobě bývají nakyslá, leda kromě těch skutečně zralých na slunci, nepodtržených, taková mi připadala příjemně specificky sladká. Teď se k nim ovšem už nedostanu, i když červených rajčat všude vůkol hafol.

Š. Matyášová 5.4.2024 10:04

moje matka zase jí pocukrovaná rajčata..se solí jí nechutnají...

Z. Matylda 5.4.2024 7:06

Já bych toho na maso navrstvila jen půlku- zastavila bych se před tou broskví, zakápnutí smetanou schvaluji :-) Ovšem včera byla ještě jednodušší večeře- opekli jsme si buřty, poprchání zvládla zastavit shrnovací střecha na pergole :-)

Z. Xerxová 5.4.2024 6:39

hezký archívně mlsací pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

na mě je tam toho najednou moc - já raději jednodušší chutě.

Mám přehozený dnešek a zítřek - zítra jdu do školy, dneska do Jizerek