22.3.2019 | Svátek má Leona


MLSOTNÍK: Polévka z dýně hokaido

7. listopadu 2014
Tato polévka je taková lehce pikantní a překvapivě úžasná! více

MLSOTNÍK: Pro milovníky celeru

24. října 2014
Pochutiny a přílohy více

MLSOTNÍK: Jídla za kačku a vaření pro jednoho

17. října 2014
Doby, kdy jsem se živila pytlíčkovými polévkami za 2,50 z výprodeje a ztvrdlými rohlíky, už naštěstí pominuly. Ale čas na hrdinství ještě nenastal. více

MLSOTNÍK: Když nás honí mlsná

3. října 2014
Protože mám strašnou chuť na něco dobrého a bohužel přesně na to, co nesmím… to tak bývá, že… více

MLSOTNÍK: Moje letní vaření

12. září 2014
Tuším, že tímhle mlsotníkem potěším některé z vás, zatímco jiní (jiné) si poťukají na čelo. Ale mne vážně v létě nebaví vařit a ani nemám na teplé... více

MLSOTNÍK: Recept na ořechový dort

5. září 2014
Poněkud netradiční, poněvadž je od Jarky F. více

MLSOTNÍK: Přílohy trochu jinak

22. srpna 2014
Kořenová i jiná zelenina jako příloha nebo samostatné jídlo více

MLSOTNÍK: Recepty na saláty

15. srpna 2014
Léto je snad nejlepší čas na saláty, já je dělám k lehkému obědu za letních weekendů nebo jako přílohy k barbeque, tak tady je několik receptů. více

MLSOTNÍK: Tématicky věnovaný CH3-CH2-OH

8. srpna 2014
Dnes dává Jarka F. k dobru dva recepty, získané před čtvrt stoletím. více

MLSOTNÍK: Máme rajčata – a co s nimi?

1. srpna 2014
Dnes máme vskutku nabito recepty, chutěmi a možnostmi – prostě bomba! Rajčata, třeste se! více

MLSOTNÍK: Nadýchaná bábovka na pekáč (s drobenkou)

25. července 2014
Mouka, cukr, máslo, vejce a mléko. Pět nejběžnějších surovin pro pečení moučníků. Přesto když jeden peče to samé, není to to samé. více

MLSOTNÍK: Daňčí se připravuje podobně jako srnčí

18. července 2014
Tak jsem se jednou stavila u dcery své kamarádky, která bydlí nedaleko mého letního působiště, šla jsem si tam pro nabroušenou sekyru. více

MLSOTNÍK: Rybízové hody

11. července 2014
Rybízová sezóna vrcholí, takže s chutí na tyhle červené, černé i bílé bobule! více

MLSOTNÍK: Máme buřta – a co s ním?

4. července 2014
Začaly prázdniny, čas vlahých večerů a ohníčků, kolem kterých rádi posedáváme, povídáme a nejradši něco opékáme. Třeba buřty. více

MLSOTNÍK: Využití bezinek a jejich společenský význam

27. června 2014
aneb Případ křepčícího kovotepce více

MLSOTNÍK: Biscuits – americké bochánky bez vajec

20. června 2014
Slovo biscuit je jedno z kulinárních slov, které má v každé zemi jiný význam. více

MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)

30. května 2014
V dubnu Matylda napsala do Mlsotníku dva dobré recepty na saláty ze zelí. U druhého (jak se sama zmínila) našla částečnou inspiraci v oblíbeném... více

MLSOTNÍK poněkud brutální

23. května 2014
Bylo, nebylo, ale jo, bylo. V 80. letech na jedné velké poště, v tehdá dělnické čtvrti. více

MLSOTNÍK: Zeeelííí!

4. dubna 2014
Mám ráda saláty ze syrového zelí. Jak ty, co dávají v restauracích (a nevadí mi ani s koprem, ani s křenem, jenže na ně nemám recept), tak ty, co... více

MLSOTNÍK: Zelená roláda

24. ledna 2014
To jsem tak bádala, co udělat na silvestrovský mejdan, a hledala jsem mlsotku, ne úplně obvyklou a přitom snadno se konzumující, nejlépe rukama. Moje... více

MLSOTNÍK: Zapečená treska po portugalsku (Portuguese cod bake)

28. prosince 2013
Během letošní návštěvy našich londýnských přátel pro nás Chris uvařila jídlo, které jsem dosud neznala - Portuguese cod bake. Moc nám s manželem... více

MLSOTNÍK: Rybu? Nedáme si rybu?

20. prosince 2013
Takhle se někdy ptám doma před víkendem. Jsem na ryby hrozně vybíravá a prostě nekoupím jinou rybu než živou. Naštěstí naše sádky prodávají živé ryby... více

MLSOTNÍK: Chvála pomalého pečení

13. prosince 2013
Sestřička mě zkušeným hmatem bere za předloktí a při tom na mě spiklenecky zamrká: „Ty byly!!“ Pích, a už se má tekutina z nejvzácnějších ocitá v... více

MLSOTNÍK: Co se v zimě naučíš...

26. února 2010
... aneb Mrzneme chutně, levně, hospodárně. A nutno dodat, že od pozdního jara do podzimu mrzne naše domácnost tímto způsobem i poměrně často. více

MLSOTNÍK: Bylinky jako náhražka kuchyňské soli

20. února 2010
Tyto bylinkové kombinace a finty pro lidičky s nemocnými ledvinami, vysokým tlakem nebo s nemocným (poinfarktovým) srdíčkem, kteří buď vůbec nesmějí... více

MLSOTNÍK: Svačina

10. února 2010
Mami, a co mi dáš zejtra k svačině? Tahle otázka každou matku stoprocentně vytočí a následuje odpověď: "Nic, to přežiješ." více

MLSOTNÍK: Kanapé na kanapi

22. ledna 2010
Tak jsme nedávno s kamarádkou RenatouE zabrousily na téma "canapés" - malé obložené chlebíčky nesoucí zvláštní francouzské jméno - homonymum. více

MLSOTNÍK: Brambory, kobzole, bandury, erteple...

15. ledna 2010
Když jsem na Zvířetníku nedávno uviděla Blážiny slané cuketkové recepty, napadlo mne, že patrně spousta Čechů (ba ani Zvířetníků) nebude znát... více

MLSOTNÍK: Domácí žitný chleba

8. ledna 2010
Po dobrém žitném chlebě se mi začalo stýskat brzy, vlastně hned po tom, co jsem se vystěhovala do Anglie. V Londýně se naštěstí dal tehdy snadno... více

MLSOTNÍK: Jednou v roce na Vánoce aneb předvánoční poradna

18. prosince 2009
Máte rádi smaženého kapra? Já ne. Odmalička. Jsou v něm kosti a je to moc vodnaté. Přesto odjakživa ctím tradici a na Štědrý večer máme smaženého... více

MLSOTNÍK: Americky jablkový koláč podle starší tradice a znovelizovaný

11. prosince 2009
Je podzim a k tomu patří jablka. Předpokládám, že řada z vás si jablíčka nasyslila a když ne, tak teta na venkově, hyper super, trh nebo vietnamský... více

MLSOTNÍK: Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu (1)

4. prosince 2009
Jak rychle a snadno uctít nečekanou návštěvu, když přece jen máme chvíli na smažení nebo pečení. více

MLSOTNÍK: Dobrodružné bagetky podle pana Cuketky

27. listopadu 2009
Co upéct, když vám onemocní dvě děti najednou? Vyzkoušejte Pain a l'ancienne - chléb postaru. Potřebujete na něj totiž spoustu času. více

MLSOTNÍK: Ratatouille

20. listopadu 2009
Jak jsem psala kdysi dávno (recept na pivní jablkový koláč), ráda vařím zeleninová jídla. Maso totiž moc nemusím, i když nejsem vegetarián. Ale... více

MLSOTNÍK: Lilek a tykev Hokaidó

13. listopadu 2009
Milí Zvířetníčkové, dnes bych se s vámi ráda rozdělila o recepty z liku (baklažánu) a dýně Hokaidó, protože právě tato výborná a velmi zdravá... více

MLSOTNÍK: Slané koláče

6. listopadu 2009
Milí Zvířetníci, ráda bych se s vámi podělila o dva skvělé recepty na slané koláče. Ten první recept jsem dostala od mé kolegyně, která ho uchovává... více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !