7.7.2020 | Svátek má Bohuslava


MLSOTNÍK:Zapékané bramborové gnocchi

24.1.2020

Nic objevného, co se týká způsobu přípravy a surovin, ale výsledná chuť je zase jiná než s použitím jen brambor nebo těstovin. Rychlost se také počítá.

Suroviny:

  • balení italských gnocchi, 1 balení = 1/2 kg, je dostačující pro 2 – 3 osoby
  • máslo
  • cibuli
  • slaninu, nebo šunku, nebo uzené maso, nebo jen salám - nakrájené na kostičky, asi 25 – 30 dkg
  • strouhaný tvrdý sýr, lepší trochu aromatický, třeba čedar, 15 – 20 dkg
  • asi deci horkého vývaru nebo jen vody
  • smetanu, asi 1/2 deci
  • možno sterilovaný hrášek
  • samozřejmě sůl a pepř
Suroviny na zapečené gnocchi

Suroviny na zapečené gnocchi

  Postup:

  • osmažit nakrájenou cibulku se slaninou (když už se nepřidá jiná uzenina, jinak na másle s některou z uvedených uzenin) do zlatova a přendat do zapékací misky
Jen slanina s cibulí

Jen slanina s cibulí

  • gnocchi uvařit v dostatečném množství osolené vody, jakmile vyplavou nahoru (tj. za pár minut), ihned scedit
  • přisypat k cibulce s uzeninou a rychle promíchat, aby se gnocchi obalily v tuku a neslepily
  • přidat horkou tekutinu, smetanu, hrášek, polovinu sýra, sůl, pepř, promíchat a urovnat
Hrášek není vidět, zapomněla jsem ho tam nasypat

Hrášek není vidět, zapomněla jsem ho tam nasypat

  • navrch posypat zbytkem sýra, na chuť mohou být 2 druhy
  • a zapéci do zlatova.
I tak to bylo dobré

I tak to bylo dobré

  Voní a chutná.

Daly jsme si k tomu pečené papriky:

Pečené papriky byly na výběr
Daly jsme si k tomu pečené papriky

Dobrou chuť!

Foto: Nelina     

Nelina Neviditelný pes