Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
19.3.2024 | Svátek má Josef
MLSOTNÍK:Zapékané bramborové gnocchi
24.1.2020
Nic objevného, co se týká způsobu přípravy a surovin, ale výsledná chuť je zase jiná než s použitím jen brambor nebo těstovin. Rychlost se také počítá.
Suroviny:
- balení italských gnocchi, 1 balení = 1/2 kg, je dostačující pro 2 – 3 osoby
- máslo
- cibuli
- slaninu, nebo šunku, nebo uzené maso, nebo jen salám - nakrájené na kostičky, asi 25 – 30 dkg
- strouhaný tvrdý sýr, lepší trochu aromatický, třeba čedar, 15 – 20 dkg
- asi deci horkého vývaru nebo jen vody
- smetanu, asi 1/2 deci
- možno sterilovaný hrášek
- samozřejmě sůl a pepř
Postup:
- osmažit nakrájenou cibulku se slaninou (když už se nepřidá jiná uzenina, jinak na másle s některou z uvedených uzenin) do zlatova a přendat do zapékací misky
- gnocchi uvařit v dostatečném množství osolené vody, jakmile vyplavou nahoru (tj. za pár minut), ihned scedit
- přisypat k cibulce s uzeninou a rychle promíchat, aby se gnocchi obalily v tuku a neslepily
- přidat horkou tekutinu, smetanu, hrášek, polovinu sýra, sůl, pepř, promíchat a urovnat
- navrch posypat zbytkem sýra, na chuť mohou být 2 druhy
- a zapéci do zlatova.
Voní a chutná.
Daly jsme si k tomu pečené papriky:
Dobrou chuť!
Foto: Nelina
M. Crossette
Nelino, zajímavý, nesporně chutný recept. Také mám dost často doma sáček s...
18:46
24.1.2020
M. Crossette
Liko, takhle vypadaly ty co manžel koupil. Též jsem žila v domění, že mají být...
20:13
24.1.2020
Z. Lika
Jen pro zajímavost - klikla jsem na odkaz, Maričko, a objevila se mi omluva, že...
10:37
25.1.2020
Š. Matyášová
příští víkend s námi budou na akci kozáci,ti pirohy dělají často a moc...
7:48
27.1.2020
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!