11.5.2024 | Svátek má Svatava


MLSOTNÍK: Co se peče na Beaveru

13.3.2020

„Upeč něco, už dlouho jsi nepekla… ke kafi... něco za 5 minut…,“ zkoušela Alenka sdělit, že by si dala něco dobrýho.

„Upeču, mám to v plánu.“ Musela jsem se smát. Když jsem viděla, jak ve všech zmizela nastavená kaše s bylanskou sekanou, napadlo mne, že odpoledne ke kafi se bude něco sladkého hodit. A hlavně se mi opravdu chtělo péct. A hlavně mne těší, že si pro sladkou tečku chodí i „chlapi“.

Abych ještě vysvětlila těch 5 minut – to je Carlosův výrok. Jednou mne pozoroval, jak dělám buchtu, a prej to trvalo 5 minut… Velkoryse pominul dobu pečení a chladnutí, takže buchta jednoduchá, rychlá a dobrá. Ono i to, jak rychle po nakrájení zmizí, jde označit stejným časovým údajem – 5 minut :-D

Hrníčková buchta s ovocem:

Po upečení dělá hezký vzorek

  • 3 hrnky o objemu 0,2 dl – polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 300 g řeckého bílého jogurtu s 10 % tuku (dávám od oka)
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prdopeč
  • Strouhaná kůra z jednoho citronu
  • *Broskvový kompot

Vše smíchat a nalít na pečícím papírem vyložený plech, *poklást pokrájenými plátky broskví.

Dát do trouby vyhřáté na 160 °C a max. 40 minut péct.

Nechat vychladnout.

(Pokud do těsta vmícháte 3 – 4 polévkové lžíce prosátého kakaa holandského typu a strouhnete pomerančovou kůru místo citronové a pokladete těsto plátky kompotovaných oloupaných mandarinek, pod které vložíte kousky hořké čokolády, máte další, velice jedlou buchtu.)

Přeji dobrou chuť!

Foto: Sharka.68

Sharka.68 Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !