Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Co se peče na Beaveru

13.3.2020

„Upeč něco, už dlouho jsi nepekla… ke kafi... něco za 5 minut…,“ zkoušela Alenka sdělit, že by si dala něco dobrýho.

„Upeču, mám to v plánu.“ Musela jsem se smát. Když jsem viděla, jak ve všech zmizela nastavená kaše s bylanskou sekanou, napadlo mne, že odpoledne ke kafi se bude něco sladkého hodit. A hlavně se mi opravdu chtělo péct. A hlavně mne těší, že si pro sladkou tečku chodí i „chlapi“.

Abych ještě vysvětlila těch 5 minut – to je Carlosův výrok. Jednou mne pozoroval, jak dělám buchtu, a prej to trvalo 5 minut… Velkoryse pominul dobu pečení a chladnutí, takže buchta jednoduchá, rychlá a dobrá. Ono i to, jak rychle po nakrájení zmizí, jde označit stejným časovým údajem – 5 minut :-D

Hrníčková buchta s ovocem:

Po upečení dělá hezký vzorek

  • 3 hrnky o objemu 0,2 dl – polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek oleje
  • 300 g řeckého bílého jogurtu s 10 % tuku (dávám od oka)
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prdopeč
  • Strouhaná kůra z jednoho citronu
  • *Broskvový kompot

Vše smíchat a nalít na pečícím papírem vyložený plech, *poklást pokrájenými plátky broskví.

Dát do trouby vyhřáté na 160 °C a max. 40 minut péct.

Nechat vychladnout.

(Pokud do těsta vmícháte 3 – 4 polévkové lžíce prosátého kakaa holandského typu a strouhnete pomerančovou kůru místo citronové a pokladete těsto plátky kompotovaných oloupaných mandarinek, pod které vložíte kousky hořké čokolády, máte další, velice jedlou buchtu.)

Přeji dobrou chuť!

Foto: Sharka.68

Sharka.68 Neviditelný pes


zpět na článek