5.7.2020 | Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje


MLSOTNÍK: Kanadské kuře

6.12.2019

Tenhle recept jsem dostala asi před 10 lety od sousedky a patří mezi naše oblíbené.

Všimla jsem si, že na internetu je receptů na kanadské kuře celá řada. Nevím, proč se jmenuje zrovna kanadské kuře, ale je to jednoduchý a překvapivě chutný recept. Kdo budete znát původ názvu, napište!

Recept:

Nejlepší je použít malé kuřecí paličky (tedy spodní díl stehen), ale jde i naporcovat celé kuře na menší díly. Já jsem tentokrát dělila velká stehna na půlky, celkem cca něco málo přes kilo masa.

Omáčka se připraví zvlášť:

Příprava omáčky

Příprava omáčky

Omáčka - do 2 dcl vody přidat a nechat převařit:

  • ½ hrnku cibule na kostičky
  • ½ hrnku kečupu – i víc (kdo nemá rád, použije loupaná krájená rajčata)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • 2-3 lžičky worcestru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky pepře

Kuře posolíme, posypeme hladkou moukou...

Kanadské kuře - postup 1

... a opečeme na oleji zprudka v hrnci ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

Potom přelijeme omáčkou a necháme pod pokličkou pomalu dusit asi 1 hodinu.

Maso se dusí v omáčce

Maso se dusí v omáčce

Můžeme trochu podlívat vodou, občas mícháme, aby se nepřichytlo k hrnci. Ke konci sejmeme pokličku a necháme trochu víc vydusit šťávu, aby zhoustla.

Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo s hranolky.

Kanadské kuře - hotovo

Dobrou chuť!

Foto: Bláža

Bláža Neviditelný pes