25.4.2024 | Svátek má Marek


MLSOTNÍK: Kanadské kuře

6.12.2019

Tenhle recept jsem dostala asi před 10 lety od sousedky a patří mezi naše oblíbené.

Všimla jsem si, že na internetu je receptů na kanadské kuře celá řada. Nevím, proč se jmenuje zrovna kanadské kuře, ale je to jednoduchý a překvapivě chutný recept. Kdo budete znát původ názvu, napište!

Recept:

Nejlepší je použít malé kuřecí paličky (tedy spodní díl stehen), ale jde i naporcovat celé kuře na menší díly. Já jsem tentokrát dělila velká stehna na půlky, celkem cca něco málo přes kilo masa.

Omáčka se připraví zvlášť:

Příprava omáčky

Omáčka - do 2 dcl vody přidat a nechat převařit:

  • ½ hrnku cibule na kostičky
  • ½ hrnku kečupu – i víc (kdo nemá rád, použije loupaná krájená rajčata)
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • 2-3 lžičky worcestru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžičky pepře

Kuře posolíme, posypeme hladkou moukou...

Kanadské kuře - postup 1

... a opečeme na oleji zprudka v hrnci ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

Potom přelijeme omáčkou a necháme pod pokličkou pomalu dusit asi 1 hodinu.

Maso se dusí v omáčce

Můžeme trochu podlívat vodou, občas mícháme, aby se nepřichytlo k hrnci. Ke konci sejmeme pokličku a necháme trochu víc vydusit šťávu, aby zhoustla.

Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo s hranolky.

Kanadské kuře - hotovo

Dobrou chuť!

Foto: Bláža

Bláža Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !