Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Kanadské kuře
Tenhle recept jsem dostala asi před 10 lety od sousedky a patří mezi naše oblíbené.
Všimla jsem si, že na internetu je receptů na kanadské kuře celá řada. Nevím, proč se jmenuje zrovna kanadské kuře, ale je to jednoduchý a překvapivě chutný recept. Kdo budete znát původ názvu, napište!
Recept:
Nejlepší je použít malé kuřecí paličky (tedy spodní díl stehen), ale jde i naporcovat celé kuře na menší díly. Já jsem tentokrát dělila velká stehna na půlky, celkem cca něco málo přes kilo masa.
Omáčka se připraví zvlášť:
Omáčka - do 2 dcl vody přidat a nechat převařit:
- ½ hrnku cibule na kostičky
- ½ hrnku kečupu – i víc (kdo nemá rád, použije loupaná krájená rajčata)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička cukru
- 2-3 lžičky worcestru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky chilli
- ½ lžičky pepře
Kuře posolíme, posypeme hladkou moukou...
... a opečeme na oleji zprudka v hrnci ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
Potom přelijeme omáčkou a necháme pod pokličkou pomalu dusit asi 1 hodinu.
Můžeme trochu podlívat vodou, občas mícháme, aby se nepřichytlo k hrnci. Ke konci sejmeme pokličku a necháme trochu víc vydusit šťávu, aby zhoustla.
Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo s hranolky.
Dobrou chuť!
Foto: Bláža
Vše potřebné zjistíte zde...