Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
26.4.2024 | Svátek má Oto
MLSOTNÍK Pečená treska
6.3.2020
Tenhle recept jsem viděla před časem v televizi v pořadu Herbář.
Vyzkoušeli jsme doma už několikrát a tak vám mohu recept vřele doporučit.
Je to rychlé, zdravé a moc chutné jídlo!
Protože jsem ve videoreceptu postrádala některé údaje, popíšu, jak tresku připravuji já.
Recept na pečenou tresku pro 4 porce
- Přibližně 700 g tresky (určitě ještě vyzkouším taky s pangasem)
- 125 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 50 g strouhaného parmazánu (já dávám i 100 g a dá se nahradit třeba goudou nebo ementálem)
- Pepř
- Sůl
- Citron
- Čerstvé bylinky, když nemáte, stačí sušená petržel
Rybu vložíme do skleněného pekáčku, z obou stran lehce posolíme.
Vidličkou změklé máslo rozmícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem, hořčicí, moukou, šťávou z poloviny citronu, bylinkami a strouhaným sýrem.
Naneseme na rybu a navrch ozdobíme plátky citronů.
Přiklopené peču 30 minut na 200 stupňů. (V receptu uvedených 10 minut je opravdu málo.)
Podáváme s vařenými brambory.
Dobrou chuť! :-)
Foto: Bláža
Z. Janaba
Ano, ano,ano Maričko. To je ono! Dobře udělaná treska nebo losos se musí na...
23:02
6.3.2020
Z. Iva
Nedělej chutě ;-), tady losos stojí nekřesťanské peníze. A taky ho jen peču -...
23:23
6.3.2020
Z. Janaba
Možná to znáš, ale jestli ne, nasyp celý pepř na suchou pánvičku a nech ho...
14:00
7.3.2020
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!