Neviditelný pes

MLSOTNÍK Pečená treska

6.3.2020

Tenhle recept jsem viděla před časem v televizi v pořadu Herbář.

Vyzkoušeli jsme doma už několikrát a tak vám mohu recept vřele doporučit.

Je to rychlé, zdravé a moc chutné jídlo!

Protože jsem ve videoreceptu postrádala některé údaje, popíšu, jak tresku připravuji já.

Recept na pečenou tresku pro 4 porce

  • Přibližně 700 g tresky (určitě ještě vyzkouším taky s pangasem)
  • 125 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 50 g strouhaného parmazánu (já dávám i 100 g a dá se nahradit třeba goudou nebo ementálem)
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron
  • Čerstvé bylinky, když nemáte, stačí sušená petržel

Rybu vložíme do skleněného pekáčku, z obou stran lehce posolíme.

Treska k zapečení

Vidličkou změklé máslo rozmícháme se solí, pepřem, utřeným česnekem, hořčicí, moukou, šťávou z poloviny citronu, bylinkami a strouhaným sýrem.

Naneseme na rybu a navrch ozdobíme plátky citronů.

Naneseme směs okořeněného másla a sýra

Přiklopené peču 30 minut na 200 stupňů. (V receptu uvedených 10 minut je opravdu málo.)

Zapečeno.

Podáváme s vařenými brambory.

Dobrou chuť! :-)

Foto: Bláža

Bláža Neviditelný pes


zpět na článek