23.5.2019 | Svátek má Vladimír


Útrobový MLSOTNÍK aneb Co o víkendu do žaludku?

21. října 2016
Inu, kachní žaludky. více

MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka

14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii více

MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...

7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství. více

MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky

30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku. více

Psomlsotník

27. září 2016
Specielně pro domácí pekárnu více

MLSOTNÍK: Blboně

23. září 2016
Aneb slané buchty s uzeninou více

MLSOTNÍK: Skládaný řízek

16. září 2016
Jedna z mých oblíbených stálic k teplé večeři. více

MLSOTNÍK: Nekynuté koláče

9. září 2016
Recept pochází z Orlických hor. více

MLSOTNÍK: Mlsotník (nejen) pro Rpuť

5. srpna 2016
Malé houstičky a babiččin piškot více

MLSOTNÍK: Znáte dort Štědrák?

29. července 2016
Někteří z vás možná ano, pro mne zcela nový objev. více

MLSOTNÍK: Těstoviny 2x trochu jinak

22. července 2016
Pro mě těstoviny patří k letnímu období, a tak dávám dva oblíbené recepty, kde jsou jako hlavní jídlo samy o sobě, ne jenom jako příloha. více

MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků

15. července 2016
Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na... více

MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí. více

MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira

24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli... více

MLSOTNÍK: Dorty přímo historické

17. června 2016
Aneb pečete ještě? více

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o)) více

MLSOTNÍK: Sušenky z ovesných vloček (Oatmeal cookies)

27. května 2016
Jsou to sušenky z řady tradičních a velmi oblíbených sušenek, které každý Američan zná už od dětství. Protože mám Američana za manžela, sušenky jsem... více

MLSOTNÍK: „Vaříme s Mírou“

20. května 2016
aneb „dobré prase všechno spase!“ více

MLSOTNÍK: Jídlo na cestu aneb řízky

13. května 2016
Řízek mi totiž při pátku třináctého připadá jako takové bezpečné téma. více

MLSOTNÍK: Marinovaný králík

6. května 2016
Posledně vznikla poptávka po králíkách, tak jsem opět zalistovala ve své oblíbené chorvatské kuchařce. více

MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku

22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení. více

MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka

15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty. více

MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)

8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale... více

MLSOTNÍK: Bábovky

1. dubna 2016
Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované... více

PŘÍRODA: Jaro je tady

28. března 2016
Symbolem je zeleň. A ta se dá co? Jíst. více

VíP: Aneb víkendový pokecník

19. března 2016
Trocha exotického vaření neuškodí :-) více

MLSOTNÍK: Kuře Asopao

11. března 2016
Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze. více

VíP: Aneb víkendový pokec(ník)

5. března 2016
Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci... více

MLSOTNÍK: Afrika

4. března 2016
Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :) více

MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně

26. února 2016
Asi nejoblíbenější jídlo na Britských ostrovech. Jak název napovídá, je to tradiční jídlo servírované o nedělích, ale jednodušší verze i na obědy ve... více

MLSOTNÍK: Dršťková z hlívy

19. února 2016
Moc dobrá varianta svačinové polévky. více

MLSOTNÍK: Anglie tradičně a snadno

12. února 2016
Cottage Pie je tradiční anglické jídlo a skládá se z mletého hovězího masa se zeleninou a bramborové kaše. více

MLSOTNÍK: Estonský kringel – závin naruby

5. února 2016
Kouzlo tohoto pečiva spočívá nejen v chuti, ale i v jeho estetické hodnotě – je prostě hezké. více

MLSOTNÍK: Libo-li kousek dandule?

29. ledna 2016
Tak je tu zas ten čas před Ostatkama, kdy se na vesnicích konaly zabijačky... více

MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací

22. ledna 2016
Aneb existuje opravdu recept dle Queenie z Lodi komediantů? více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !