Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
8.5.2024 | Den vítězství
MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo
4. srpna 2023
Dozrávají cukety, urodí-li se pěstiteli víc než dost, přijde na řadu obdarovávání. Což postihlo i mě.
více
MLSOTNÍK: Kuřecí prsíčka na česneku a cibuli
28. července 2023
Příprava velmi snadná s dostupnými surovinami.
více
MLSOTNÍK: „Rychlé“ kynuté koláčky
14. července 2023
Jsou rychlé na zpracování, nemusí se jich bát ani ti, kterým kynuté těsto není úplně vlastní.
více
MLSOTNÍK: Balada o polévce a domácím štěstí (archiv)
7. července 2023
Pro domácí skvělou shodu, prevenci pří při rozvodu, nebo jenom pocit blaha, není marná tato snaha:
více
MLSOTNÍK: Bread and Butter Pickles - co s přebytkem okurek? (ARCHIV)
30. června 2023
Okurková sezona se blíží!
více
MLSOTNÍK: Květák nebo lilek pečený s bramborami a slaninou
23. června 2023
Letním zeleninovým jídlem navazuji na předešlé recepty připravované v jednom hrnci nebo pekáči
více
MLSOTNÍK: Jahodový koláč
16. června 2023
Zahlédla jsem tuhle u stánku pěkné veliké jahody, půlkilové i kilové vaničky i košíky
více
MLSOTNÍK: Pstruh na másle s bramborem v jedné pánvi
9. června 2023
Máte rádi ryby? Já moc. Myslím, že i nad dnešním receptem by mohlo zaplesat srdéčko nejedné líné kuchařky.
více
MLSOTNÍK: Pečené krůtí křídlo s červenou řepou
2. června 2023
Možná by se dalo přiřadit do seznamu receptů líné kuchařky, protože příprava nezabere moc času a ani toho nádobí moc neušpiníte.
více
MLSOTNÍK: Polévka líné kuchařky
26. května 2023
Tedy ne že bych byla líná vařit, ale ten den bylo vedro a mně se nechtělo nikam ven a tím pádem ani na nákup
více
MLSOTNÍK: Kuchyň líné hospodyně (archiv)
19. května 2023
Líné brambory jednohrncovky a ještě něco navíc
více
MLSOTNÍK: Honzíčkovo těsto aneb Od štrúdlu k šátečkům
12. května 2023
Ze všech jablečných moučníků, koláčů a bábovek mám nejraději štrúdl. A ze všech štrúdlů nejvíc oblibuji prdelky.
více
MLSOTNÍK: Pár slov o pomocníkovi, kterého opravdu milujeme
5. května 2023
Totiž o horkovzdušné fritéze
více
MLSOTNÍK: Ovocně-bábovkový festival
28. dubna 2023
Sešly se mi najednou banánová od Maričky a pomerančová od Neliny. A kávová navíc :-)
více
MLSOTNÍK: Jablka (archiv)
21. dubna 2023
Většinu naší sklizně tvořila jablíčka ze starých stromů, které vysázel můj praděda někdy v roce 1915.
více
MLSOTNÍK: Obecná užitečnost nudlí lotrinských (archiv)
14. dubna 2023
Z Itálie byl přivezen recept na lotrinské nudle, který byl jednoduchý tak, že podle něj vařil výhradně otec, papání podle tohoto receptu vynikající a...
více
MLSOTNÍK: Jugoslávské zelí (archiv)
7. dubna 2023
Do tohoto receptu se hodí různá masa, třeba i skopové nebo jehněčí. Na jaro jako dělané.
více
MLSOTNÍK: Čočkový eintopf
17. března 2023
Na našich výletech do Německa jsem ochutnala tohle jídlo „z jednoho hrnce“ a byla jsem jím nadšená. Hlavně v luštěninové verzi, hrachové nebo čočkové.
více
MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek (archiv)
24. února 2023
Jeho základní nevýhodou je, že rychle zmizí v útrobách rodinných příslušníků, kteří se pohybují poblíž tohoto voňavého výrobku.
více
MLSOTNÍK: Kuře po sicilsku (archiv)
17. února 2023
Kdysi maminka přinesla tenhle recept a já jako správný puberťák měla spoustu blbých keců, jako že to nebude k jídlu a tak... Ale jen do chvíle, než...
více
MLSOTNÍK: Bezlepkový jablkoň
27. ledna 2023
Nedávno jsem čekala návštěvu bratránka, a tak jsem vymýšlela nějaké „kukáve“...
více
MLSOTNÍK: Tak ta bábovka
20. ledna 2023
Já vím, slíbila jsem recept. Na bábovku, bramborovou. S tím, že dodám po Novém roce, protože tou dobou ji vždycky peču.
více
MLSOTNÍK: Křenová omáčka
13. ledna 2023
Tato je obyčejná, rychlá, prohřeje, chce to ale křen, který, jak se říká, píše.
více
MLSOTNÍK: Kynuté růže
6. ledna 2023
Kynuté růže resp. růžová buchta ohromí návštěvu zvanou; nečekanou a nezvanou návštěvu jimi nejspíš nepohostíte, páč příprava je piplačka.
více
MLSOTNÍK: Domácí věnečky (archiv)
6. ledna 2023
Na Mlsotníku je ticho, co se týče cukroví. Což může znamenat, že buď nepečete, nebo naopak pečete, až se z vás kouří.
více
MLSOTNÍK: Vinná klobása
30. prosince 2022
Nastalo to správné období pro milovníky vinných klobás, tam patřím i já.
více
MLSOTNÍK: Vánoční pečení a perníčkování
16. prosince 2022
Připomeneme si archivní článek o voňavém, křehkém a hlavně dobroučkém vánočním pečivu :-)
více