Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Letní teplé jídlo
Dozrávají cukety, urodí-li se pěstiteli víc než dost, přijde na řadu obdarovávání. Což postihlo i mě. Vždy je žádoucí, aby nebyla cuketa přerostlá, ale tak akorát, když je ještě pevná a není vnitřek plný jader.
Objevuje se tolik informací, aby cukety a okurky nebyly nahořklé, že ty jsou jedovaté. Nevím, byla jsme 3 týdny pod Kavkazem, se stravováním v dobrém hotelu Inturist, skopové je samozřejmost a ke každému jídlu jako jediná zelenina byl okurkový salát, kyselá smetana byla výborná, osvěžující, ale celou dobu byly okurky hodně hořké. Nebylo nikomu nic.
Cukety jsem si zapekla s mletým masem s tímto postupem. Každý už asi dělal a má jiný postup. Nemá to být rada, ale spíše připomenutí tohoto dobrého jídla.
Suroviny
- cukety
- mleté maso
- cibule, česnek
- koření do mletého masa, červená paprika (sladká? pálivá?), pepř, rajský protlak, zelená petrželka, se solí opatrně
- parmezán
- oliv. olej
Každý si může okořenit maso, jak je zvyklý.
Postup
- cukety vykrojit nebo vydlabat, jak se komu povede, dužinu jemně pokrájet
- pekáček vyložit pečícím papírem nebo alobalem
- vyložit cuketami, ty pomazat oliv. olejem ze všech stran a i ho trochu přilít do pekáčku
- posolit a opepřit
- a dát předpéci tak asi 20 min.
- na pánev olej a cibuli, nechat zesklovatět
- přisypat maso a pokrájenou dužinu
- promíchat a podusit
- přidat všechno koření a trochu vody
- opět dobře promíchat a ještě dusit asi 20 min.
- naplnit cukety a hodně posypat sýrem
- a zapéci dalších asi 20 min.
Příloha jakákoliv nebo žádná (jako já).
Dobré pochutnání.
Foto: Nelina
Vše potřebné zjistíte zde...