Dozrávají cukety, urodí-li se pěstiteli víc než dost, přijde na řadu obdarovávání. Což postihlo i mě. Vždy je žádoucí, aby nebyla cuketa přerostlá, ale tak akorát, když je ještě pevná a není vnitřek plný jader.
Objevuje se tolik informací, aby cukety a okurky nebyly nahořklé, že ty jsou jedovaté. Nevím, byla jsme 3 týdny pod Kavkazem, se stravováním v dobrém hotelu Inturist, skopové je samozřejmost a ke každému jídlu jako jediná zelenina byl okurkový salát, kyselá smetana byla výborná, osvěžující, ale celou dobu byly okurky hodně hořké. Nebylo nikomu nic.
Cukety jsem si zapekla s mletým masem s tímto postupem. Každý už asi dělal a má jiný postup. Nemá to být rada, ale spíše připomenutí tohoto dobrého jídla.
Suroviny
Každý si může okořenit maso, jak je zvyklý.
Postup
Příloha jakákoliv nebo žádná (jako já).
Dobré pochutnání.
Foto: Nelina