29.1.2023 | Svátek má Zdislava


MLSOTNÍK: Křenová omáčka

13.1.2023

Tato je obyčejná, rychlá, prohřeje, chce to ale křen, který, jak se říká, píše.

Suroviny

(uvedené množství je pro 2 až 3 osoby)

Křenová omáčka - suroviny

  • dost cibule
  • dost másla
  • pár lžic hladké mouky
  • ½ l vývaru – kuřecí, hovězí, zeleninový?
  • kelímek smetany ke šlehání
  • několik lžic čerstvého nastrouhaného křenu (množství podle toho, jak to chce kdo ostré)
  • citron
  • sůl
  • k příloze pak vejce, podle počtu jedlíků
  • knedlíky nebo brambory

Postup

  • pokrájenou cibulku nechat trochu zesklovatět
  • zahustit moukou a chvíli restovat
  • za stálého míchání nalít vývar
  • osolit
  • povařit 15 – 20 min.
  • rozmixovat
  • pak nalít smetanu
  • a omáčku nechat jen chvíli prohřát a odstavit
  • nakonec zamíchat nastrouhaný křen

Křenová omáčka

Nechte se inspirovat jednoduchostí.

Křenová omáčka s knedlíkem a vejcem

Dobrou chuť, ať budete vařit cokoli.

Foto: Nelina

Nelina Neviditelný pes







KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !