26.4.2024 | Svátek má Oto


MLSOTNÍK: Křenová omáčka

13.1.2023

Tato je obyčejná, rychlá, prohřeje, chce to ale křen, který, jak se říká, píše.

Suroviny

(uvedené množství je pro 2 až 3 osoby)

Křenová omáčka - suroviny

  • dost cibule
  • dost másla
  • pár lžic hladké mouky
  • ½ l vývaru – kuřecí, hovězí, zeleninový?
  • kelímek smetany ke šlehání
  • několik lžic čerstvého nastrouhaného křenu (množství podle toho, jak to chce kdo ostré)
  • citron
  • sůl
  • k příloze pak vejce, podle počtu jedlíků
  • knedlíky nebo brambory

Postup

  • pokrájenou cibulku nechat trochu zesklovatět
  • zahustit moukou a chvíli restovat
  • za stálého míchání nalít vývar
  • osolit
  • povařit 15 – 20 min.
  • rozmixovat
  • pak nalít smetanu
  • a omáčku nechat jen chvíli prohřát a odstavit
  • nakonec zamíchat nastrouhaný křen

Křenová omáčka

Nechte se inspirovat jednoduchostí.

Křenová omáčka s knedlíkem a vejcem

Dobrou chuť, ať budete vařit cokoli.

Foto: Nelina

Nelina Neviditelný pes