Tato je obyčejná, rychlá, prohřeje, chce to ale křen, který, jak se říká, píše.
Suroviny
(uvedené množství je pro 2 až 3 osoby)
Křenová omáčka - suroviny
- dost cibule
- dost másla
- pár lžic hladké mouky
- ½ l vývaru – kuřecí, hovězí, zeleninový?
- kelímek smetany ke šlehání
- několik lžic čerstvého nastrouhaného křenu (množství podle toho, jak to chce kdo ostré)
- citron
- sůl
- k příloze pak vejce, podle počtu jedlíků
- knedlíky nebo brambory
Postup
- pokrájenou cibulku nechat trochu zesklovatět
- zahustit moukou a chvíli restovat
- za stálého míchání nalít vývar
- osolit
- povařit 15 – 20 min.
- rozmixovat
- pak nalít smetanu
- a omáčku nechat jen chvíli prohřát a odstavit
- nakonec zamíchat nastrouhaný křen
Křenová omáčka
Nechte se inspirovat jednoduchostí.
Křenová omáčka s knedlíkem a vejcem
Dobrou chuť, ať budete vařit cokoli.
Foto: Nelina