Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
26.4.2024 | Svátek má Oto
MLSOTNÍK: Vinná klobása
30.12.2022
Nastalo to správné období pro milovníky vinných klobás, tam patřím i já, ráda je mám nejen ve svátky, ale i všední dny. Je důležité najít si správného výrobce, kdy klobása po úpravě nemění objem a krásně voní.
Nemusí být úprava vždy jednostranná, dá se různě experimentovat, přiložím jeden příklad změny, např. klobásu s medem, balzamikem a vlašskými ořechy. Možná se to zdá divná kombinace, ale je chuťově, alespoň pro mě, vyvážená.
Suroviny
- ½ kg klobásy (pro 2 osoby)
- hladká mouka
- sádlo nebo tuk na smažení
- 4 lžíce balzamikového krému
- 4 lžíce medu
- trochu soli
- trochu drceného tymiánu
- vlašské ořechy sekané (já jsem měla nahrubo mleté) na posypání, množství podle uvážení
Postup
- Jako obvykle, zamotat do šneka, event. propíchat špejlí na koncích
- obalit z obou stran v mouce
- opéci
- narovnat do připravené zapékací nádoby
- smíchat med s balzamikem a solí
- směsí potřít klobásu
- posypat ořechy a tou trochou tymiánu
- pak zapéci asi 15 – 20 min. v troubě
Jako příloha je nejlepší nějaké pečivo, s ním se výpek dobře vytře.
Kdo by zkusil, dobrou chuť!
Foto: Nelina
Š. Matyášová
nepřebije ti to balsamico chuť klobásy? já teda buď jen v mouce a nebo v...
13:53
2.1.2023
Vave
Vinnou klobásu milujeme oba a s bramborovou kaší je u nás tradičním obědem na...
20:23
30.12.2022
M. Crossette
Jak už tady několik z vás napsalo, vinnou klobásu jsem nikdy nejedla, jen mám...
18:22
30.12.2022
Š. Matyášová
já si dělám svoji..je to jednoduché a ingridience bys na ně doma taky...
13:55
2.1.2023
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!