Nastalo to správné období pro milovníky vinných klobás, tam patřím i já, ráda je mám nejen ve svátky, ale i všední dny. Je důležité najít si správného výrobce, kdy klobása po úpravě nemění objem a krásně voní.
Syrová vinná klobása
Nemusí být úprava vždy jednostranná, dá se různě experimentovat, přiložím jeden příklad změny, např. klobásu s medem, balzamikem a vlašskými ořechy. Možná se to zdá divná kombinace, ale je chuťově, alespoň pro mě, vyvážená.
Suroviny
- ½ kg klobásy (pro 2 osoby)
- hladká mouka
- sádlo nebo tuk na smažení
- 4 lžíce balzamikového krému
- 4 lžíce medu
- trochu soli
- trochu drceného tymiánu
- vlašské ořechy sekané (já jsem měla nahrubo mleté) na posypání, množství podle uvážení
Postup
- Jako obvykle, zamotat do šneka, event. propíchat špejlí na koncích
- obalit z obou stran v mouce
- opéci
Opečená vinná klobása
- narovnat do připravené zapékací nádoby
- smíchat med s balzamikem a solí
Směs na pomazání vinné klobásy
Vinná klobása už pomazaná omatlánkou
- posypat ořechy a tou trochou tymiánu
- pak zapéci asi 15 – 20 min. v troubě
Upečeno!
Jako příloha je nejlepší nějaké pečivo, s ním se výpek dobře vytře.
Kdo by zkusil, dobrou chuť!
Foto: Nelina