Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Vinná klobása

30.12.2022

Nastalo to správné období pro milovníky vinných klobás, tam patřím i já, ráda je mám nejen ve svátky, ale i všední dny. Je důležité najít si správného výrobce, kdy klobása po úpravě nemění objem a krásně voní.

Syrová vinná klobása

Nemusí být úprava vždy jednostranná, dá se různě experimentovat, přiložím jeden příklad změny, např. klobásu s medem, balzamikem a vlašskými ořechy. Možná se to zdá divná kombinace, ale je chuťově, alespoň pro mě, vyvážená.

Suroviny

  • ½ kg klobásy (pro 2 osoby)
  • hladká mouka
  • sádlo nebo tuk na smažení
  • 4 lžíce balzamikového krému
  • 4 lžíce medu
  • trochu soli
  • trochu drceného tymiánu
  • vlašské ořechy sekané (já jsem měla nahrubo mleté) na posypání, množství podle uvážení

Postup

  • Jako obvykle, zamotat do šneka, event. propíchat špejlí na koncích
  • obalit z obou stran v mouce
  • opéci

Opečená vinná klobása

  • narovnat do připravené zapékací nádoby
  • smíchat med s balzamikem a solí

Směs na pomazání vinné klobásy

  • směsí potřít klobásu

Vinná klobása už pomazaná omatlánkou

  • posypat ořechy a tou trochou tymiánu
  • pak zapéci asi 15 – 20 min. v troubě

Upečeno!

Jako příloha je nejlepší nějaké pečivo, s ním se výpek dobře vytře.

Kdo by zkusil, dobrou chuť!

Foto: Nelina

Nelina Neviditelný pes


zpět na článek