Křídlo osolíme.
Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Pečené krůtí křídlo s červenou řepou
Dnes vám nabídnu jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Možná by se dalo přiřadit do seznamu receptů líné kuchařky, protože příprava nezabere moc času a ani toho nádobí moc neušpiníte.
Ovšem ani líná kuchařka nesmí podlehnout dojmu, že má vše pod kontrolou, aniž se přesvědčí. Než si pozvete hosty, koukněte, zda máte všechny potřebné suroviny. Já jsem tak neučinila a pak celá říčná běžela na poslední chvíli (a ještě ke všemu v sobotu!) k řezníkovi pro to nejdůležitější, pro křídlo. Celou cestu jsem se modlila, aby ho měli.
Dopadlo to dobře, takže jdeme na to!
Suroviny:
- krůtí křídlo velké (byly jsme na to tři holky, tak křídlo bylo jen jedno, ale příště dám raději dvě)
- 4 - 5 stroužků česneku
- 2 větší červené řepy
- sůl, nové koření, bobkový list (pokud použijete více než jedno křídlo, zdvojnásobte nové koření i bobkový list)
- voda
Postup:
Do kastrolu nebo pekáčku nakrájíme česnek, přidáme 1 bobkový list a 1 kuličku nového koření, vložíme osolené krůtí křídlo, podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme na 180 °C zhruba hodinu.
Mezi tím si oloupeme řepu, nakrájíme na hranolky (nebo kostičky či jiné tvary, které jsou vám milé) a ty pak přisypeme ke křídlu, které ještě před tím obrátíme.
Vrátíme do trouby a pečeme další čtvrthodinku, poté ještě jednou křídlo obrátíme a dopečeme, opět asi čtvrt hodiny.
A je hotovo! Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo těstoviny.
Přeji dobrou chuť!
Foto: Petra M.
Vše potřebné zjistíte zde...