21.10.2018 | Svátek má Brigita


MLSOTNÍK: Moje italské lásky

22. května 2009
Mám jich víc, některé si ale musím vyrábět sama. více

MLSOTNÍK: Utvořte si k večeři vlastní bramboru

15. května 2009
Až vám zase jednou dojde fantazie co udělat k večeři, nahlédněte do špajzu. Pokud tam najdete několik větších brambor, máte vystaráno. Vytvořte si na... více

MLSOTNÍK: Galette des rois – tříkrálový koláč

1. května 2009
Nikdy bych si nepomyslela, že zrovna já budu psát o pečení, ale jak se říká – odříkaného chleba největší krajíc. Tříkrálový koláč je volný překlad,... více

MLSOTNÍK: S křížkem po funuse

17. dubna 2009
Možná si řeknete, co s králičími recepty po velikonocích?! To jdeš brzo. S křížkem po funuse! Jenže velikonoční zajíček má přinést dárečky a ne být... více

MLSOTNÍK: Vajíčka natvrdo a co s nimi aneb velikonoční pomsta koledníků

10. dubna 2009
A je to tady! VELIKONOCE a jejich kouzlo i zvláštnosti. Já se tedy přiznám, že velikonoce moc nemusím! Hlavně kvůli tomu jednomu zvyku, a to je... více

MLSOTNÍK: Inspirace pro všední dny

3. dubna 2009
Většina hospodyněk několikrát týdně řeší problém co vařit. Následující tradiční a vyzkoušené recepty snad dodají trochu inspirace. více

MLSOTNÍK: Huspenina neboli sulc

27. března 2009
Huspenina neboli sulc je vlastně úžasně zdravá záležitost! Klasická "dělená strava" - maso + zelenina, to se může! Ještě ke všemu je v tom želatina,... více

MLSOTNÍK: Myslíš? Müsli! aneb jak jsem uklízela špajz

20. března 2009
Za mého dětství o müsli nikdo nikdy neslyšel. Cizí jazyky se nepěstovaly, cizí kuchyně taky ne, maximálně tak pelmeně nebo pirožky. více

MLSOTNÍK: Babiččina kuchařka III - Speciální polévkový díl

18. března 2009
Moji milí Zvířetníci, já se zde před vašimi nastoupenými řadami stydím až do nachova! Už strašně dáááávno jsem slíbila HanceW, že vrhnu do placu z... více

MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou

13. března 2009
Tenhle recept poslala LA a vypadá velmi zajímavě. Počítám se nemusí týkat jen kapra... více

MLSOTNÍK: Drobné sladké mňamky

6. března 2009
Kdysi jsme jezdívali do hotelu, který patřil majiteli firmy, kde pracoval můj muž. Byl to mlsoun, a proto hotel měl zejména vynikající restauraci,... více

MLSOTNÍK: Koblihy

27. února 2009
Tak dlouho jsem se na Zvířetníku vytahovala, že udělám koblihy, až už nešlo couvnout. více

MLSOTNÍK: Psí sušenky

6. února 2009
Recept na psí sušenky už ode mne někteří znají, ale možná jsou ve Zvířetníku pejskaři, kteří by jej chtěli také vyzkoušet. Opravdu je to jednoduché a... více

MLSOTNÍK: Rychlovky a masaláty

30. ledna 2009
Vařit rychle, dobře a zdravě... no mělo by se to, i když to někdy nejde všechno dohromady. Dnes se tedy podíváme na rychlovky a masaláty. více

MLSOTNÍK: Na skok v Kolumbii

28. ledna 2009
Nevím, proč bych to zapíral - občas vařím popaměti, občas za dopomoci receptů z ručně psané kuchařské knihy své babičky. Ale protože nejsem nijak... více

MLSOTNÍK: Malý slovníček do kuchyně

23. ledna 2009
Onehdy jsem hledala jakýsi recept ve své kuchařce, uložené v PC. Přitom jsem narazila na dva pozapomenuté dokumenty, jeden se jmenoval Slovníček pro... více

MLSOTNÍK: A opět zakysaná smetana...

16. ledna 2009
Milé kuchařky až budete unaveny z vaření tradičních vánočních a novoročních jídel a rády používáte v kuchyni zakysanou smetanu, přikládám 3 recepty... více

MLSOTNÍK: Silvestrovské trosky

9. ledna 2009
Debatovala jsem se synkem o tom, jak vlastně vařím. Jak to, že když máš dva metry kuchařek, tak podle nich nevaříš? - No, já si je ráda čtu, ale... více

MLSOTNÍK: Kokosky

19. prosince 2008
Miluju je od malička. Kokosky uvnitř vláčné, skoro šťavnaté. Až letos jsem dostala ten správný recept. více

MLSOTNÍK: Inspirace na rychlé jídlo a k tomu oříškový dort

17. prosince 2008
Před Vánoci je třeba obojí - jak rychle spíchnout lehký oběd, tak i upéct něco opravdu slavnostního. Proto dnes nabízím kombinaci receptů na... více

MLSOTNÍK: Co takhle zdravější vánoční cukroví?

15. prosince 2008
Toto cukroví je sice zdravější, ale tloustne se po něm taky, i když trošku možná méně...:) více

MLSOTNÍK: Vánoční bramborový salát - knížecí

12. prosince 2008
Tento recept je z počátku 20. století od kuchařky sloužící u rodiny našeho dnešního ministra zahraničí. Proč nezkusit salát trochu jinak? A navrch... více

MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně

28. listopadu 2008
Rádi jíte zdravě, ale ne vždy a všechno? Podívejte se na to, jak se dá bílé maso připravit pikantně a řekněme rovnou - ne příliš dietně. více

MLSOTNÍK: Dřeně na placky do sušičky

14. listopadu 2008
Dnes nebudeme jenom zdravě mlsat, ale k receptů přidávám ještě tipy na jednoduché, ale nápadité vánoční dárečky více

MLSOTNÍK: Podzimní inspirace

7. listopadu 2008
Protože je podzim, vylovila jsem dva recepty na zpracování jeho plodů - jablka a dýně. více

MLSOTNÍK: Medové dny

6. listopadu 2008
Tak už se nám blíží ten čas, kdy hospodyňky vytáhnou staré ohmatané sešitky a jmou se jimi nostalgicky listovat. více

MLSOTNÍK: Kuchařka Nera Wolfa

31. října 2008
Onehdy jsem v diskuzi neprozřetelně slíbila menší výběr z receptů Nera Wolfa a sliby se mají plnit. Našla jsem tedy v knihovně knížku, vzala si ji k... více

MLSOTNÍK: Recepty pro dlouhé zimní večery

25. října 2008
A je to zase tady: zima, lezavo, venku pršivo-sněživo, vlhko, fouká to, mlha, ale hlavně strašně krátký den a dlouhá tma... to jsou ty zápory! Ale... více

MLSOTNÍK: Čokoládový dort

17. října 2008
Tak jsem konečně nadatlila ten čokoládový dort, který jsem tvořila pro kamarády - manžele, kteří se narodili skoro v jeden den a taky slavili... více

MLSOTNÍK: Létat je tak krásné

26. září 2008
Dnešní recepty bych umístila do kategorie létacích, tedy nafukujících. Oblíbená je např. zelňačka slovenského původu - kapustnica. více

MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem

19. září 2008
Máte na něco chuť, ale nejste si jisti, co by to mělo být? Zkuste zapékaná rajčata s tuňákem! více

MLSOTNÍK: Houbové čatní

12. září 2008
Nám, kteří máme rádi houby v jakékoliv podobě, právě nastává nejoblíbenější období v roce, protože houby rostou opravdu v každém lese. Může se však... více

MLSOTNÍK: Tojefuk in memoriam

5. září 2008
O čem to asi bude? No o cuketách přece! více

MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku

29. srpna 2008
Na recept jsem narazila v jedné detektivce a vzhledem k tomu, že vypadal jednoduše a chutně, tak jsem ho mírně poupravila a vyzkoušela. A bylo to... více

MLSOTNÍK: Růžičkové řezy dle Magdaleny Dobromily

16. srpna 2008
Jedná se o velice chutný recept dle jedné slavné dámy a není ani příliš složitý - až na to strouhání čokolády. více

MLSOTNÍK: Středomořská kuchyně pro každý den

1. srpna 2008
Dnes se podíváme ne aromatické octy a kořeněné oleje, pravé italské pesto, zálivky na zeleninové saláty a na tipy na zeleninové saláty a těstovinové... více