30.5.2017 | Svátek má Ferdinand






MLSOTNÍK: Opět bramborové téma

26. května 2017
Asi jsem si ten vztah k bramborám odnesla z domova, byli jsme hodně bramboroví, a otec zdůrazňoval – základem je mít dobré brambory a chleba, zbytek... více

MLSOTNÍK: Jahodová pěna (mousse)

19. května 2017
První sobotu v květnu mi volala kamarádka, že jede na jahodovou farmu a zda se nechci přidat. Jela jsem. Na farmě jsme zjistily, že jahody rodí už od... více

MLSOTNÍK: Bramborové pokusy

12. května 2017
Jak jsem se zase do něčeho pustila. více

MLSOTNÍK: Bramborové hrátky s plátky

5. května 2017
Aneb jak jsem se nechala inspirovat. více

MLSOTNÍK: Pstruzi

28. dubna 2017
Opět jsem zalistovala Starou kuchařkou Nové Anglie, abych zjistila, co píše k aktuálnímu ročnímu období. A hle, jako by tu autoři byli s námi: více

MLSOTNÍK: Sarma

21. dubna 2017
aneb zelné závitky s masem více

MLSOTNÍK: Velikonoční

14. dubna 2017
Malý nákuk k sousedům bližším i vzdáleným více

MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které... více

MLSOTNÍK: Květákové nákypy

24. března 2017
Vzpomněla jsem si, že mám dlouhá léta uložené recepty na květákové nákypy. Kdysi jsem si je odněkud opsala, ale nikdy nedošlo k tomu je vyzkoušet. více

MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou

17. března 2017
To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou více

MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“

10. března 2017
O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska. více

MLSOTNÍK: Žaves koblihy

3. března 2017
Aneb jak si nezasvinit kuchyň více

MLSOTNÍK: Doro Wat v pomalém hrnci

24. února 2017
Dneska se s vařením podíváme do Etiopie, a vyzkoušíme si jeden z nejběžnějších receptů na kuře, který je i ve světě nejznámější jídlo z této oblasti, více

MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou

17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes. více

MLSOTNÍK: Něco z balkánské kuchyně

10. února 2017
Mám ráda zeleninová jídla, ač jsou většinou pracnější a náročnější na čas. Dnes to budou obalované papriky, gjuveč a kjopolo. více

MLSOTNÍK: Párty rohlíčky

3. února 2017
Moje milá tchýnička ráda pořádá různé oslavy pro rodinu a přátele. Je vynikající kuchařka a dokáže lehkou rukou skloubit prvorepublikové recepty se... více

MLSOTNÍK: Jestliže je zima, budeme péct bůček

27. ledna 2017
Tentokrát bez crcání. více

MLSOTNÍK: Z Moničina polského kotlíku

20. ledna 2017
Dnes to bude bigos. více

MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření

13. ledna 2017
Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“. více

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

6. ledna 2017
Aneb pořádný boršč přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Vyprošťovák libo-li?

30. prosince 2016
Možná vám toto téma přijde vzhledem k datu docela vhod více

MLSOTNÍK: Báječná rybí polévka

23. prosince 2016
A ještě něco navíc. více

ĆLOVĚČINY a taky trochu MLSOTNÍK: Chvála slepiček

16. prosince 2016
Tááá sléépíííčka kropenatá, pééestrého peří - , kdo by neznal známou vypalovačku hasičských a mysliveckých bálů. více

MLSOTNÍK: O vánočním pečivu

9. prosince 2016
Voňavé, křehké a hlavně dobroučké vánoční pečivo! Někdo napeče desítky druhů, jinému stačí jeden, dva, někdo si ho raději koupí na váhu v obchodě.... více

MLSOTNÍK: Horké nápoje

25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili více

MLSOTNÍK: Polívka ruk-cuk a s crcáním

4. listopadu 2016
Zeptala jsem se Zany, na jaký Mlsotník by měla chuť, a dozvěděla jsem se, že na zimní polévkový. více

Útrobový MLSOTNÍK aneb Co o víkendu do žaludku?

21. října 2016
Inu, kachní žaludky. více

MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka

14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii více

MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...

7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství. více

MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky

30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku. více

Psomlsotník

27. září 2016
Specielně pro domácí pekárnu více

MLSOTNÍK: Blboně

23. září 2016
Aneb slané buchty s uzeninou více

MLSOTNÍK: Skládaný řízek

16. září 2016
Jedna z mých oblíbených stálic k teplé večeři. více

MLSOTNÍK: Nekynuté koláče

9. září 2016
Recept pochází z Orlických hor. více

MLSOTNÍK: Mlsotník (nejen) pro Rpuť

5. srpna 2016
Malé houstičky a babiččin piškot více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !