31.3.2017 | Svátek má Kvido






MLSOTNÍK: Těstoviny z jednoho hrnce

31. března 2017
Vlnu receptů na těstoviny z jednoho hrnce jsem sice zaznamenala, ale nic mě nepudilo je vyzkoušet. Připadalo mi to jako zbytečné hračičkování, které... více

MLSOTNÍK: Květákové nákypy

24. března 2017
Vzpomněla jsem si, že mám dlouhá léta uložené recepty na květákové nákypy. Kdysi jsem si je odněkud opsala, ale nikdy nedošlo k tomu je vyzkoušet. více

MLSOTNÍK: Kančí se šípkovou

17. března 2017
To si jednou povídáte s kamarádkou o vaření a dozvíte se, že nikdy nejedla kančí se šípkovou omáčkou více

MLSOTNÍK: Čočkový „prejt“

10. března 2017
O mně se ví, že mám ráda cukety a jiné zhůvěřilosti, tak se připravte i dneska. více

MLSOTNÍK: Žaves koblihy

3. března 2017
Aneb jak si nezasvinit kuchyň více

MLSOTNÍK: Doro Wat v pomalém hrnci

24. února 2017
Dneska se s vařením podíváme do Etiopie, a vyzkoušíme si jeden z nejběžnějších receptů na kuře, který je i ve světě nejznámější jídlo z této oblasti, více

MLSOTNÍK: Kuře s kari a paprikou

17. února 2017
Tento recept jsem se před více než třiceti lety naučila od své švagrové. A prověřen lety, zůstal na mém repertoiru dodnes. více

MLSOTNÍK: Něco z balkánské kuchyně

10. února 2017
Mám ráda zeleninová jídla, ač jsou většinou pracnější a náročnější na čas. Dnes to budou obalované papriky, gjuveč a kjopolo. více

MLSOTNÍK: Párty rohlíčky

3. února 2017
Moje milá tchýnička ráda pořádá různé oslavy pro rodinu a přátele. Je vynikající kuchařka a dokáže lehkou rukou skloubit prvorepublikové recepty se... více

MLSOTNÍK: Jestliže je zima, budeme péct bůček

27. ledna 2017
Tentokrát bez crcání. více

MLSOTNÍK: Z Moničina polského kotlíku

20. ledna 2017
Dnes to bude bigos. více

MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření

13. ledna 2017
Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“. více

MLSOTNÍK: Polévka s crcáním

6. ledna 2017
Aneb pořádný boršč přijde k chuti. více

MLSOTNÍK: Vyprošťovák libo-li?

30. prosince 2016
Možná vám toto téma přijde vzhledem k datu docela vhod více

MLSOTNÍK: Báječná rybí polévka

23. prosince 2016
A ještě něco navíc. více

ĆLOVĚČINY a taky trochu MLSOTNÍK: Chvála slepiček

16. prosince 2016
Tááá sléépíííčka kropenatá, pééestrého peří - , kdo by neznal známou vypalovačku hasičských a mysliveckých bálů. více

MLSOTNÍK: O vánočním pečivu

9. prosince 2016
Voňavé, křehké a hlavně dobroučké vánoční pečivo! Někdo napeče desítky druhů, jinému stačí jeden, dva, někdo si ho raději koupí na váhu v obchodě.... více

MLSOTNÍK: Horké nápoje

25. listopadu 2016
Zima, snížek, mráz, procházky s červeným nosem a horké nápoje po návratu za odměnu, že jsme to přežili více

MLSOTNÍK: Polívka ruk-cuk a s crcáním

4. listopadu 2016
Zeptala jsem se Zany, na jaký Mlsotník by měla chuť, a dozvěděla jsem se, že na zimní polévkový. více

Útrobový MLSOTNÍK aneb Co o víkendu do žaludku?

21. října 2016
Inu, kachní žaludky. více

MLSOTNÍK: Chlapský guláš starého Sedláka

14. října 2016
Dnešní Mlsotník patří k Jadranským střípkům – drobnostem z letošní plavby ve střední Dalmácii více

MLSOTNÍK: Dýně, dýně, dýně...

7. října 2016
Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické dýňové šílenství. více

MLSOTNÍK: Nejlevnější hovězí a hvězdné řízky

30. září 2016
Nejlevnější hovězí je jazyk. Nemluvím o uzeném jazyku, ale o syrovém hovězím jazyku. více

Psomlsotník

27. září 2016
Specielně pro domácí pekárnu více

MLSOTNÍK: Blboně

23. září 2016
Aneb slané buchty s uzeninou více

MLSOTNÍK: Skládaný řízek

16. září 2016
Jedna z mých oblíbených stálic k teplé večeři. více

MLSOTNÍK: Nekynuté koláče

9. září 2016
Recept pochází z Orlických hor. více

MLSOTNÍK: Mlsotník (nejen) pro Rpuť

5. srpna 2016
Malé houstičky a babiččin piškot více

MLSOTNÍK: Znáte dort Štědrák?

29. července 2016
Někteří z vás možná ano, pro mne zcela nový objev. více

MLSOTNÍK: Těstoviny 2x trochu jinak

22. července 2016
Pro mě těstoviny patří k letnímu období, a tak dávám dva oblíbené recepty, kde jsou jako hlavní jídlo samy o sobě, ne jenom jako příloha. více

MLSOTNÍK: Salát z fazolových lusků

15. července 2016
Já už dlouho pokukovala po nějakém salátu z fazolových lusků, ale vždy jsem skončila u dvou verzí jídla z této suroviny. U konzervovaných lusků na... více

MLSOTNÍK: Květákovo-kapustový nákyp

8. července 2016
Je tu léto a na tržištích je konečně ke koupi místní zelenina typická pro toto období: květák, kapusta, rané zelí. více

MLSOTNÍK: Kuře s nakládanými citrony a olivami a polévka Harira

24. června 2016
Před několika lety nám sem Šárka dala recept na nakládané citrony v soli... více

MLSOTNÍK: Dorty přímo historické

17. června 2016
Aneb pečete ještě? více

MLSOTNÍK: Jak jsem pekla americkou buchtu

3. června 2016
Aneb všechno souvisí se vším a tak začnu někde úplně jinde (no celá já :o)) více






KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více...
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !