27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


MLSOTNÍK: Jednoduché halaszle

22.9.2023

Když je chuť a málo času, vezme se základ receptu a do hodiny podáváme.

Rybí hlavy (2-3) a odkrojky (ploutve, hřbety, ocas, páteř) vařit s bobkovým listem a novým kořením a pepřem (i s celou cibulí a 3 stroužkama česneku) do měkka.

Scedit, maso obrat a dát stranou. Vedle v kastrůlku na zarestované cibuli rozvařit rajčata a papriky a přidat mletou sladkou papriku. Zalít rybím vývarem a provařit.

Do tohoto přidat na kousky pokrájené jikry a mlíčí a po 3 minutách probublávání přidat kousky masa - rybí obíračku.

Dosolit, až to začně znovu bublat, lze podávat.

Rychlá rybí polévka

Na misce zvlášť můžete přidat zakysanou smetanu, ale nutné to není.
Podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečenými toasty.

(Pozn. red. Nedá mi to: automatické opravy nám radily „vařit s bojovým listem“ a nakonec podávat s „opevněnými toasty“ :-)

Dobrou chuť, ať budete kuchtit cokoli.

Sharka Neviditelný pes