Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
8.5.2024 | Den vítězství
MLSOTNÍK: Jak si vychutnat celer, i když ho nemáte rádi
12. června 2009
Už jsem si kolikrát v diskuzích k nejrůznějším receptům všimla, že celer patří mezi zeleninu, která vyvolává chuťové emoce. Buď ho lidé milují, nebo...
více
MLSOTNÍK: Zdravé a chutné nápoje
5. června 2009
Chtěla bych se s vámi podělit o zajímavé, doma připravené, zdravé a vyzkoušené nápoje.
více
MLSOTNÍK: Utvořte si k večeři vlastní bramboru
15. května 2009
Až vám zase jednou dojde fantazie co udělat k večeři, nahlédněte do špajzu. Pokud tam najdete několik větších brambor, máte vystaráno. Vytvořte si na...
více
MLSOTNÍK: Galette des rois – tříkrálový koláč
1. května 2009
Nikdy bych si nepomyslela, že zrovna já budu psát o pečení, ale jak se říká – odříkaného chleba největší krajíc. Tříkrálový koláč je volný překlad,...
více
MLSOTNÍK: S křížkem po funuse
17. dubna 2009
Možná si řeknete, co s králičími recepty po velikonocích?! To jdeš brzo. S křížkem po funuse! Jenže velikonoční zajíček má přinést dárečky a ne být...
více
MLSOTNÍK: Vajíčka natvrdo a co s nimi aneb velikonoční pomsta koledníků
10. dubna 2009
A je to tady! VELIKONOCE a jejich kouzlo i zvláštnosti. Já se tedy přiznám, že velikonoce moc nemusím! Hlavně kvůli tomu jednomu zvyku, a to je...
více
MLSOTNÍK: Inspirace pro všední dny
3. dubna 2009
Většina hospodyněk několikrát týdně řeší problém co vařit. Následující tradiční a vyzkoušené recepty snad dodají trochu inspirace.
více
MLSOTNÍK: Huspenina neboli sulc
27. března 2009
Huspenina neboli sulc je vlastně úžasně zdravá záležitost! Klasická "dělená strava" - maso + zelenina, to se může! Ještě ke všemu je v tom želatina,...
více
MLSOTNÍK: Myslíš? Müsli! aneb jak jsem uklízela špajz
20. března 2009
Za mého dětství o müsli nikdo nikdy neslyšel. Cizí jazyky se nepěstovaly, cizí kuchyně taky ne, maximálně tak pelmeně nebo pirožky.
více
MLSOTNÍK: Babiččina kuchařka III - Speciální polévkový díl
18. března 2009
Moji milí Zvířetníci, já se zde před vašimi nastoupenými řadami stydím až do nachova! Už strašně dáááávno jsem slíbila HanceW, že vrhnu do placu z...
více
MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou
13. března 2009
Tenhle recept poslala LA a vypadá velmi zajímavě. Počítám se nemusí týkat jen kapra...
více
MLSOTNÍK: Drobné sladké mňamky
6. března 2009
Kdysi jsme jezdívali do hotelu, který patřil majiteli firmy, kde pracoval můj muž. Byl to mlsoun, a proto hotel měl zejména vynikající restauraci,...
více
MLSOTNÍK: Koblihy
27. února 2009
Tak dlouho jsem se na Zvířetníku vytahovala, že udělám koblihy, až už nešlo couvnout.
více
MLSOTNÍK: Psí sušenky
6. února 2009
Recept na psí sušenky už ode mne někteří znají, ale možná jsou ve Zvířetníku pejskaři, kteří by jej chtěli také vyzkoušet. Opravdu je to jednoduché a...
více
MLSOTNÍK: Rychlovky a masaláty
30. ledna 2009
Vařit rychle, dobře a zdravě... no mělo by se to, i když to někdy nejde všechno dohromady. Dnes se tedy podíváme na rychlovky a masaláty.
více
MLSOTNÍK: Na skok v Kolumbii
28. ledna 2009
Nevím, proč bych to zapíral - občas vařím popaměti, občas za dopomoci receptů z ručně psané kuchařské knihy své babičky. Ale protože nejsem nijak...
více
MLSOTNÍK: Malý slovníček do kuchyně
23. ledna 2009
Onehdy jsem hledala jakýsi recept ve své kuchařce, uložené v PC. Přitom jsem narazila na dva pozapomenuté dokumenty, jeden se jmenoval Slovníček pro...
více
MLSOTNÍK: A opět zakysaná smetana...
16. ledna 2009
Milé kuchařky až budete unaveny z vaření tradičních vánočních a novoročních jídel a rády používáte v kuchyni zakysanou smetanu, přikládám 3 recepty...
více
MLSOTNÍK: Silvestrovské trosky
9. ledna 2009
Debatovala jsem se synkem o tom, jak vlastně vařím. Jak to, že když máš dva metry kuchařek, tak podle nich nevaříš? - No, já si je ráda čtu, ale...
více
MLSOTNÍK: Kokosky
19. prosince 2008
Miluju je od malička. Kokosky uvnitř vláčné, skoro šťavnaté. Až letos jsem dostala ten správný recept.
více
MLSOTNÍK: Inspirace na rychlé jídlo a k tomu oříškový dort
17. prosince 2008
Před Vánoci je třeba obojí - jak rychle spíchnout lehký oběd, tak i upéct něco opravdu slavnostního. Proto dnes nabízím kombinaci receptů na...
více
MLSOTNÍK: Co takhle zdravější vánoční cukroví?
15. prosince 2008
Toto cukroví je sice zdravější, ale tloustne se po něm taky, i když trošku možná méně...:)
více
MLSOTNÍK: Vánoční bramborový salát - knížecí
12. prosince 2008
Tento recept je z počátku 20. století od kuchařky sloužící u rodiny našeho dnešního ministra zahraničí. Proč nezkusit salát trochu jinak? A navrch...
více
MLSOTNÍK: Bílé maso nedietně
28. listopadu 2008
Rádi jíte zdravě, ale ne vždy a všechno? Podívejte se na to, jak se dá bílé maso připravit pikantně a řekněme rovnou - ne příliš dietně.
více
MLSOTNÍK: Dřeně na placky do sušičky
14. listopadu 2008
Dnes nebudeme jenom zdravě mlsat, ale k receptů přidávám ještě tipy na jednoduché, ale nápadité vánoční dárečky
více
MLSOTNÍK: Podzimní inspirace
7. listopadu 2008
Protože je podzim, vylovila jsem dva recepty na zpracování jeho plodů - jablka a dýně.
více
MLSOTNÍK: Medové dny
6. listopadu 2008
Tak už se nám blíží ten čas, kdy hospodyňky vytáhnou staré ohmatané sešitky a jmou se jimi nostalgicky listovat.
více
MLSOTNÍK: Kuchařka Nera Wolfa
31. října 2008
Onehdy jsem v diskuzi neprozřetelně slíbila menší výběr z receptů Nera Wolfa a sliby se mají plnit. Našla jsem tedy v knihovně knížku, vzala si ji k...
více
MLSOTNÍK: Recepty pro dlouhé zimní večery
25. října 2008
A je to zase tady: zima, lezavo, venku pršivo-sněživo, vlhko, fouká to, mlha, ale hlavně strašně krátký den a dlouhá tma... to jsou ty zápory! Ale...
více
MLSOTNÍK: Čokoládový dort
17. října 2008
Tak jsem konečně nadatlila ten čokoládový dort, který jsem tvořila pro kamarády - manžele, kteří se narodili skoro v jeden den a taky slavili...
více
MLSOTNÍK: Létat je tak krásné
26. září 2008
Dnešní recepty bych umístila do kategorie létacích, tedy nafukujících. Oblíbená je např. zelňačka slovenského původu - kapustnica.
více
MLSOTNÍK: Zapékaná rajčata s tuňákem
19. září 2008
Máte na něco chuť, ale nejste si jisti, co by to mělo být? Zkuste zapékaná rajčata s tuňákem!
více
MLSOTNÍK: Houbové čatní
12. září 2008
Nám, kteří máme rádi houby v jakékoliv podobě, právě nastává nejoblíbenější období v roce, protože houby rostou opravdu v každém lese. Může se však...
více
MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku
29. srpna 2008
Na recept jsem narazila v jedné detektivce a vzhledem k tomu, že vypadal jednoduše a chutně, tak jsem ho mírně poupravila a vyzkoušela. A bylo to...
více