18.4.2024 | Svátek má Valérie


MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku

29.8.2008

 
To se vezme, vykuchá a očistí pstruh. Po obou stranách se osolí, opepří a pokape citrónovou šťávou. Lepší je šťáva z originál citrónu než nějaká kupovaná chemie.
Další etapu je dobré realizovat už přímo na alobalu. Pstruha z obou stran obložíme kolečky cibule a plátky špeku. Dovnitř vložíme kousek másla. Celého pstruha zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s trochou vody.
Zabalené pečeme, dokud není pstruh zcela propečený. Čas pečení přizpůsobujeme velikosti a množství pstruhů.
Pečeného pstruha šoupneme na talíř pořád zabaleného a podáváme třeba s brambory.
Bonbonky
V alobalu se dají dělat i tzv. bonbonky: libové maso (třeba vepřové) nakrájíme na kostičky, zakápneme trochou olivového oleje, osolíme, přidáme přiměřeně zázvoru a jakéhokoliv další koření, bylinky, česnek nebo jinou zeleninu.
Promícháme a po trochách (asi 4 lžíce) balíme do alobalu. Samozřejmě, že se dá udělat jakýkoliv tvar balíčku, ale u nás jsou nejoblíbenější právě ve tvaru bonbonku. Můžeme udělat různé příchutě bonbonků.
Zabalené maso opět pečeme v pekáčku s trochou vody.
LA



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !