Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
18.4.2024 | Svátek má Valérie
MLSOTNÍK: Pravý montanský pstruh po česku
29.8.2008
To se vezme, vykuchá a očistí pstruh. Po obou stranách se osolí, opepří a pokape citrónovou šťávou. Lepší je šťáva z originál citrónu než nějaká kupovaná chemie.
Další etapu je dobré realizovat už přímo na alobalu. Pstruha z obou stran obložíme kolečky cibule a plátky špeku. Dovnitř vložíme kousek másla. Celého pstruha zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s trochou vody.
Zabalené pečeme, dokud není pstruh zcela propečený. Čas pečení přizpůsobujeme velikosti a množství pstruhů.
Pečeného pstruha šoupneme na talíř pořád zabaleného a podáváme třeba s brambory.
Bonbonky
V alobalu se dají dělat i tzv. bonbonky: libové maso (třeba vepřové) nakrájíme na kostičky, zakápneme trochou olivového oleje, osolíme, přidáme přiměřeně zázvoru a jakéhokoliv další koření, bylinky, česnek nebo jinou zeleninu.
Promícháme a po trochách (asi 4 lžíce) balíme do alobalu. Samozřejmě, že se dá udělat jakýkoliv tvar balíčku, ale u nás jsou nejoblíbenější právě ve tvaru bonbonku. Můžeme udělat různé příchutě bonbonků.
Zabalené maso opět pečeme v pekáčku s trochou vody.
Vstoupit do diskuse(222)
redneck Mike, Mississippi
Tak jsem zabezpecil psy, kocky, zatloukl okna, posbiral vse co lita a nema...
16:57
31.8.2008
radanova
Re: Tak jsem zabezpecil psy, kocky, budeme tu na tebe myslet aby se vám tam zlé...
17:05
31.8.2008
štětinka
Re: Tak jsem zabezpecil psy, kocky, Mike, držíme palce, ať to není tak hrozný!
17:13
31.8.2008
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!