11.5.2024 | Svátek má Svatava


MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou

13.3.2009

 

Ingredience:

  • porce kapra
  • zelený pepř (kuličky)
  • sladká paprika
  • 1 šlehačka
  • hladká mouka
  • plnotučná nebo dijonská hořčice
  • olej
  • sůl

Postup:

  • očištěné porce kapra osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
  • před obrácením nasypeme na porce kapra zelený pepř
  • za občasného otáčení pečeme na mírném plameni
  • ve šlehačce rozmícháme lžící hladké mouky
  • po cca 15 minutách vyndáme porce kapra a do oleje přilijeme šlehačku s moukou a podle chuti 1 – 2 lžíce hořčice
  • necháme 2 – 3 minuty přejít varem
  • podáváme s bramborem

Dobrou chuť

LA



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !