29.1.2020 | Svátek má Zdislava


MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou

13.3.2009

 

Ingredience:

  • porce kapra
  • zelený pepř (kuličky)
  • sladká paprika
  • 1 šlehačka
  • hladká mouka
  • plnotučná nebo dijonská hořčice
  • olej
  • sůl

Postup:

  • očištěné porce kapra osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji
  • před obrácením nasypeme na porce kapra zelený pepř
  • za občasného otáčení pečeme na mírném plameni
  • ve šlehačce rozmícháme lžící hladké mouky
  • po cca 15 minutách vyndáme porce kapra a do oleje přilijeme šlehačku s moukou a podle chuti 1 – 2 lžíce hořčice
  • necháme 2 – 3 minuty přejít varem
  • podáváme s bramborem

Dobrou chuť

LA