Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
26.4.2024 | Svátek má Oto
MLSOTNÍK: Chřest po chorvatsku
22. dubna 2016
Mám chřest ráda, nejradši syrový, ale vždycky mi bylo líto, kolik částí jsem nedokázala využít. A hle, v chorvatské kuchařce se nabízí řešení.
více
MLSOTNÍK: Batátovo–mrkvová polévka
15. dubna 2016
Hledajíc nějaké zpestření stravy pro svého psa na ledvinové dietě, přišla jsem díky odkazu Liky na batáty.
více
MLSOTNÍK: Zapečené pórkové rolky (pokus ne zcela úspěšný)
8. dubna 2016
Jednou jsem se zase rozhodla uvařit k večeři naši oblíbenou pórkovou polévku. Dva tlusté pórky byly krásné, ale...
více
MLSOTNÍK: Bábovky
1. dubna 2016
Odkedy som v dôchodku, tak pečiem podstatne častejšie, je to chutnejšie a aj finančne menej náročné, ako kupované...
více
MLSOTNÍK: Kuře Asopao
11. března 2016
Asopao je hustá polévka z Portorika, může se vařit s plody moře, kuřecím, hovězím nebo vepřovým masem, nebo s fazolemi jako vegetariánská verze.
více
VíP: Aneb víkendový pokec(ník)
5. března 2016
Dnešní vípák bude opět trochu kuchtící. Možná si vzpomenete na loňskou aukci...
více
MLSOTNÍK: Afrika
4. března 2016
Po loňské nadúrodě jablek nám štrůdl už leze i ušima, a tak jsem se rozhodla, že by to chtělo změnu. A máme rádi buchty s mrkví :)
více
MLSOTNÍK: Sunday roast dinner – nedělní pečeně
26. února 2016
Asi nejoblíbenější jídlo na Britských ostrovech. Jak název napovídá, je to tradiční jídlo servírované o nedělích, ale jednodušší verze i na obědy ve...
více
MLSOTNÍK: Anglie tradičně a snadno
12. února 2016
Cottage Pie je tradiční anglické jídlo a skládá se z mletého hovězího masa se zeleninou a bramborové kaše.
více
MLSOTNÍK: Estonský kringel – závin naruby
5. února 2016
Kouzlo tohoto pečiva spočívá nejen v chuti, ale i v jeho estetické hodnotě – je prostě hezké.
více
MLSOTNÍK: Libo-li kousek dandule?
29. ledna 2016
Tak je tu zas ten čas před Ostatkama, kdy se na vesnicích konaly zabijačky...
více
MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací
22. ledna 2016
Aneb existuje opravdu recept dle Queenie z Lodi komediantů?
více
MLSOTNÍK: Chilli con carne - jídlo na zahřátí
18. prosince 2015
Mezi cukrovím určitě přijde k chuti.
více
MLSOTNÍK: Není bar jako (lesní) bar
11. prosince 2015
Občas v životě nastanou chvíle, kterými je člověk velmi potěšen. Jedna taková se nám přihodila na letošní krátké dovolené v zářijových Jeseníkách.
více
MLSOTNÍK: Králika, pořád jenom králika... ani Pinďa už to nežere...
27. listopadu 2015
Averzi vůči králičímu masu má hodně lidí, přesto se odvážím přijít s Králičím Mlsotníkem.
více
MLSOTNÍK: Není vál jako vál
20. listopadu 2015
Dnes o důležité kuchyňské pomůcce. Záludná otázka: už pečete?
více
VíP: Všeobecný víkendový pokec(ník)
14. listopadu 2015
Další mlsný vípák, tentokrát s kačenou po chorvatsku.
více
MLSOTNÍK: Mňam a mňau!
6. listopadu 2015
Jeho výsost hrabě Monte Cristo, nebo-li Montezuma Pribina, alias Montík – vývoj mých jmen.
více
MLSNÝ ROZCESTNÍK: V pivovaru
9. října 2015
Páteční odpoledne lze trávit různě – vycházkou do přírody, kopáním do balonu či kopáním brambor, zpěvem halekaček anebo návštěvou pivovaru...
více
MLSOTNÍK: Uzená polévka – hrstková
25. září 2015
Vařit pro jednoho není zrovna to pravé, pokud si tedy zrovna neděláte tatarák ze svíčkové nebo steak z agnus hovězího...
více
MLSOTNÍK: Česnekový chleba
18. září 2015
Nevíte, co se starší vekou? Udělejte si „Garlic bread“!
více
MLSOTNÍK: Děláte doma ovocná vína?
7. srpna 2015
Já ano! Do výroby šípkového a bezinkového vína jsem se pustila někdy začátkem osmdesátých let...
více