19.3.2024 | Svátek má Josef


KORONAVIRUS: Najděte už odvahu

25.11.2021

Jestli v Česku existuje entita opravdových demagogů a myšlenkových eunuchů, jsou to lidé a přívrženci iniciativy Chcípl pes. Žádný pes nechcípl, ale rozum určitě. Jejich poslední pochod Prahou s plamennými projevy plnými demagogie a opravdové nefalšované koncentrované zloby a nenávisti je důkazem, že středověk anebo divná léta třicátá nejsou zas tak daleko. Vyřvávat „Zrádci národa“ a současně nosit vedle sebe na transparentu Ruth Tachezy, Andreje Babiše, Pavlu Svrčinovou, prof. Prymulu, Klementa Gottwalda, ale také Pol Pota, Kim Ir-sena nebo dokonce doktora Mengele, dávat si žluté Davidovy hvězdy, to už opravdu vyžaduje silný deficit zdravého rozumu, slušnosti a úsudku. Jestli toto není dav fanatických ovcí v protisměru, tak už opravdu nevím. Svět vzhůru nohama v přímém přenosu.

Situace se opakuje jako už loni a jak bude i příští rok, tedy covid si od konce dubna se sluníčkem dal a zase dá oraz, podstoupil a zas podstoupí pečlivou letní přípravu, vybrousil si a vybrousí mutace a s koncem září vyrazil a zas za rok vyrazí opět mezi lidi, a to i mezi chcíplé psy a všechny antivaxery, jakož i mezi očkované. Bylo temu tak, je temu tak a bude temu tak i za rok, o tym žádná. Kdo to nechce vidět a nechce si to přiznat, je hlupák, anebo naiva.

Očkování pochopitelně sehrává vysoce pozitivní roli a všechna dostupná seriózní čísla to prokazují u nás i jinde, i když třeba v Asii hraje svoji kladnou roli i jiná genetická výbava tamní populace. Očkování ale není všelék a neochrání zcela před onemocněním. Že ale dává vysokou šanci přežít atak viru, to myslím je prokázáno dostatečně vysokými statistickými čísly a výzkumy. Neodsuzoval bych slovo Tečka, protože svým způsobem to tečka je, pokud ale budou antivaxeři všech zemí spojení v proud demagogie a hloupostí dále prosazovat, jejich vliv bude stoupat. A budou se nabalovat blbci i s jinou motivací, až nakonec dorazí nějaký zmetek v naleštěných holínkách a ukáže všem, zač je toho loket, protože za jeho píšťalkou půjdou ochotně. Dav už to tak má ve své psychologii (už věříme oslovi, jen když nás ten osel hlučně osloví).

A tady, avšak zcela na jiném pólu názoru na téma vakcinace, s lidmi z Chcíplého tmářského psa souhlasím, byť jejich forma je odporná, demagogická a nactiutrhačská, protože za nic nenesou odpovědnost. Vidím to v opačném gardu. Když tato ani budoucí vláda nedokážou najít rakouskou průlomovou odvahu a šlápnout do toho natvrdo změnou vyhlášky a vsunout očkování proti koronáči do očkování povinného, pak žádný lockdown už nedělat, ani ve společnosti, firmách, ve školách, ani jinde.

Vidím to takto: stálým zavíráním a oddělováním populace se problém jen posouvá o další rok na další podzim, protože se (neočkuje-li se povinně) jen o rok oddaluje promoření populace a za rok v tom budeme s nižší mírou vakcinace zase stejně. A zase s lockdownem. To ani náhodou. Je čas, aby se umíralo s hlavou pěkně vztyčenou, a zubatá bude kosit v řadách neočkovaných podstatně více (jako dosud), ale i v řadách očkovaných, a to hlavně těch s dalšími komorbiditami. To je prostě život, ale naše civilizace nebo společnost chcete-li bude prostě fungovat dál relativně normálně. Jen s povinnými rouškami uvnitř budov, úřadů a jinde, kde se lidé shlukují, a v prostředcích hromadné dopravy - a s tresty za porušování.

Jděte k šípku s lockdowny. Vy, co nyní vládnete, i vy, co se na to chystáte a udělili jste si bobříka mlčení v koalici SPOLU, najděte odvahu k jednomu nebo druhému, ale zbavte nás už nekonečných tirád těch poučených trotlů a jejich nekonečných ataků proti vakcinaci opřených o bludy a nesmysly. A zbavte nás řečí o zotročování, které musíme dokola poslouchat. To druhé je důležitější efekt, protože neustále lockdownování je opravdu už v dnešní době eine ekelhafte Sklaverei.