19.3.2024 | Svátek má Josef


GLOSA: Lidé chtějí ušetřit, ne číst žvásty

28.7.2021

Uhlíková stopa, nebo nižší poplatky a úroky?

Uhlíkovou stopu jsme snížili meziročně o 35 procent apod. Tak se chlubí tuzemské banky a naskakují na vlnu, kterou nastolila EU a jejich poslušné matky. Zajímají vás zprávy tohoto typu, nebo by vás zajímalo, jak v bance ušetřit, nebo jestli by neměla více snížit poplatky?

Tuzemské banky jsou poslušné, a tak naskakují na mainstream všeobecného snižování uhlíkové stopy a svatého boje proti globálnímu oteplování. Fajn, ať to dělají, ale bylo by dobré se zamyslet, jestli zprávy tohoto typu vůbec někoho oslovují, tím spíše typického českého klienta, jehož preferencemi bývá, aby ušetřil, neplatil zbytečně za věci a produkty, které nepotřebuje, nebo aby mu život usnadnila nějaká nová aplikace či nápad banky, případně aby ho banka „nebuzerovala“.

Tím spíše, kdy na jedné straně se banka chlubí tím, jak snižuje uhlíkovou stopu, a na druhé straně jsou zde reálné zkušenosti klientů, kterým jsou zasílány zbytečné papírové dopisy s výzvou, aby obnovili své osobní údaje v registru banky návštěvou pobočky s osobními doklady. Fakt, že klient byl na pobočce do té doby mnohokrát, kdy si to banka mohla sama udělat, už ji nezajímá, a tak je zasílání tisíců vytisknutých dopisů i náklady na přepravu dopisu podle banky na místě. Hezké jsou oslavné zprávy, realita života ale bývá často jiná. To znali už naši předci.

Hlasujte také v anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek a přispějte k jeho zrušení ZDE!

Bankovnipoplatky.cz