27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


POLITIKA: Nenapadlo mě to

18.5.2011

Jedna z poslankyň VV se rozhovořila pro server Novinky.cz a nejnovější nahrávku z jednání špiček VV komentovala tak, že ji „nenapadlo, že si má u vína hlídat každé slovo“. Radek John pak v ČT24 s naprosto vážnou tváří vyprávěl Václavu Moravcovi o tom, že „jsme (rozuměj VV) političtí amatéři“. Současně obvinil již bývalou členku VV Kristýnu Kočí z toho, že „za rozvrat VV měla slíbeno 120 miliónů" (korun? - nebo snad dolarů?). Aby toho nebylo málo, poslanec Babák řeší věc rezolutně. Novinový titulek oznamuje, že Babákovi došla trpělivost. Účetnictví předá k auditu, články právníkům.

Jako dlouholetý dopisovatel NP mám i já jeden problém. Přiznám se, že mne až do posledních afér VV nenapadlo, že se tato strana (sekta) takovýmto způsobem před českým politickým publikem znemožní. Co říci k tomu, že se Vít Bárta omlouvá prezidentu Klausovi za to, že „v opilosti vykládá, že on (Klaus) udělá vždycky, co chce“. Přitom, jako na potvoru, se právě v případě demise Bárty a odvolání Johna a Dobeše tato demise jaksi „zadrhla“ a ne příliš zasvěcený pozorovatel by si snad mohl myslet, že Bárta Klause skutečně „umí“.

Po volbách jsem několikrát na NP komentoval události tak, že se média „očividně zaměřila na VV“, neboť tam cítí snadnou kořist. Ani ve snu mne tehdy nenapadlo, že pak John a jeho parta nabijí médiím tak neuvěřitelně brizantní munici. Velice jsem se podivoval, když ministr John poradil bývalému řediteli SFŽP, aby si svého kolegu a posléze i ministra „nahrál“ a doporučil mu i donátora „kvalitní nahrávací techniky“. Jak se později ukázalo, jsou i jiní, co umějí kvalitní nahrávky pořídit a možná levněji. To když jsme se po vypuknutí aféry s „odhalením Víta Bárty“ v MfD obratem z tajné nahrávky dozvěděli, že výše zmíněná poslankyně Kočí absolvovalo zcela jistě „vysokou dlaždičskou“, aby necelý měsíc poté uveřejnila MfD nahrávku „z pitky“ VV, v níž CML (centrální mozek lidstva Vít Bárta takto označený Radkem Johnem) má své lidi od Obamy po Putina,

Jako pověstná červená nit spojuje všechny výše uvedené tajně pořizované nahrávky buď přímo aktivita VV, nebo jako v případě Michálka „dobrá rada nad zlato“. Do toho se v médiích spekuluje o tom, že za slíděním o zkažené dovolené Topolánka v Toskánsku stojí právě ABL, a proto Topolánek „nenávidí Bártu“, protože mu překazil politickou kariéru a uveřejnění dalších nahrávek z VV má „přetrumfnout“ informace o Dalíkově „superúplatku“. Další komentátoři jdou ještě o patro níž a „obviňují“ hokejisty z toho, že svými výkony a výsledky „vygumovali“ politické dění v Česku, takže v takovém případě politici vypouštěním mediálních bublin využívali toho, že se lidi dívají na hokej a kašlou na politiku. Tak to by mě fakt nenapadlo!