27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


POLITIKA: ČSSD se bojí Langera, mluvčí Krafl pravdy

29.6.2006

Realita posledních měsíců: politici ČSSD (např. Michal Kraus či David Rath) nebo nejbližší spolupracovníci vysokých funkcionářů ČSSD (např. Zdeněk Doležel, vedoucí kanceláře předsedy vlády a předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, nebo Jan Hanáček, tajemník ministra práce a sociálních věcí a místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha) jsou vyšetřováni policií. To v tom lepším případě. V horším případě už jsou ve vazbě. Zároveň existují důkazy o propojení státní správy a sociální demokracie s organizovaným zločinem. Lidé spojení s vládou ČSSD jsou zapleteni do kriminálních kauz, dokonce se spekuluje o souvislostech s vraždou kontroverzního podnikatele Františka Mrázka.

Realita posledních dnů: ODS vyhrála volby a spolu s KDU-ČSL a zelenými sestavuje koaliční vládu. Strany trojkoalice ale mají pouze sto hlasů. Aby jejich vláda mohla existovat, potřebuje toleranci ze strany sociálních demokratů. Jaká je v ten okamžik největší starost ČSSD tlumočená Jiřím Paroubkem? Aby Ivan Langer nebyl ministrem vnitra. Přesněji – aby do čela resortu, pod který spadá policie, neusedl člověk, který byl několik let stínovým ministrem vnitra, řadu let se specializuje na bezpečnostní problematiku a kromě toho, že je doktorem medicíny, vystudoval také práva. Zajímavé! S výše uvedeným výčtem sociálnědemokratických šibalů to jistě nemá vůbec nic společného.

Mezitím se rozjíždí povolební kampaň Lidového domu, přesněji diskreditační „kompro“ na potenciálního ministra vnitra Langera. Asistují nejenom komunisté, ale také deník Právo a Haló noviny. Leč nejen oni. Moderátor hlavního diskusního pořadu České televize Václav Moravec do antilangerovské kampaně zatáhl také veřejnoprávní televizi. Je to tentýž Václav Moravec, který měl před lety – právě na návrh ČSSD – usednout do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. I tohle je jistě jenom náhodná shoda okolností.

Když se na internetu objeví kritika Moravce, reaguje mluvčí ČT Martin Krafl prohlášením, ve kterém lže. A jaká je reakce mluvčího veřejné televize, když mu internetový server Fragmenty v rámci své běžné distribuční praxe zašle článek Moderátor kompromituje, mluvčí lže na jeho e-mailovou adresu? Požádá dotyčný server, aby si ho vyřadil ze svého adresáře. Originální řešení jak utéci před realitou!

A propos – Paroubka si platíme daněmi, Moravce a Krafla koncesionářskými poplatky.

27. 6. 2006, www.petrstepanek.cz