27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


POLITIKA: Babiš vzorně plní svou historickou úlohu

14.7.2020

Nejhorší premiér v celé historii země vzhledem k nárůstu státního rozpočtu podle mne během příštích týdnů srdnatě vybojuje o něco větší pytel €-škváry pro svůj ČRfert, než bylo původně ohlášeno. V Agrofert médiích to pak bude bombasticky oslavováno a dobře namířenou Mára propagandou do mediálního prostoru prodáno coby velké vítězství lidu českého, moravského a slezského, přičemž Andrej Babiš stejně jako Václav Klaus nakonec udělá vše, co se od něj očekává (vlastní Klausova slova, když hodnotil léta ve vysoké politice), no a podepíše vše, co se má podepsat.

Dopadne to zhruba takto a jsem o tom již nějakou dobu naprosto přesvědčen. Cesta k dalšímu integračnímu posunu s konečným cílem evropské federace se opět slavnostně otevírá, vypuklo porcování chřipkového € medvěda. Jako další fázi pak v dáli vidím novou evropskou smlouvu, která nahradí doposud skvělou, ale již o něco přesluhující smlouvu Lisabonskou. Díky brexitu konečně odpadla ta největší integrační brzda a národovec Jan Zahradil tak ztratil masivního spojence v evropském parlamentu, kterého Alexandr Vondra samojediný ani při největší vůli a takřka nadlidskému úsilí nahradit nedokáže. Je to prostě matematicky a technicky nemožné.

A vida, je to tady, první vlaštovka přilétla hned v úvodu setkání premiérů vlád při příležitosti první seriózní diskuze o podobě a velikosti tzv. Záchranného EU balíku na pomoc ekonomikám jednotlivých států unie.

„Já rozhodně nechci bránit dohodě. Jen chci pro Českou republiku vybojovat maximum. Ty peníze potřebujeme na investice.“
Andrej Babiš (@AndrejBabis)
July 10, 2020

Bude docela úsměvné, až ti národovci, kteří pana premiéra pořád nějakým způsobem podporují, tedy SPD, Trikolóra a další méně početná hnutí, najednou s úžasem procitnou a začnou nad tou děsivou pohromou divoce kvílet mohutným rykem srdcervoucím až k samotným nebesům coby žhavá láva z hlubin země mocným výronem bez přestání tryskajícím. Pro nás, eurofederalisty, je Andrej Babiš hotový dar Boží stejně jako ta chřipka, která u nás vlastně není, a také ten historicky rekordní rozpočet z ní vyplývající, který pan premiér nutně potřebuje nějakým způsobem alespoň částečně zalepit. Rozhodně nebudu přehánět, když ho označím za momentálně největší současnou eurofederalistickou naději v ČR. To je opravdu neskutečná legrace, jak se to všechno zamotalo a jak se spontánní řád lidské interakce k onomu lidským mozkem nepoznatelnému budoucnu ubírá a tak, nebo co.

Nevím jak vy, ale já mám pocit, že se svět zvolna vrací do svého přirozeného řádu věcí a vše do sebe zapadá. Moudrá Angela Merkel má pana premiéra v hrsti, do Prahy se konečně vrátil opileckou bandou anarchistů a národovců zbouraný mariánský sloup s korunou dvanácti zlatých hvězdiček jako na blankytné vlajce matičky národů EU dobrotivé, no a dokonce i na Pražském hradě nechal pan prezident Miloš Zeman k mému velkému překvapení na Leopoldovu kašnu znovu vztyčit orla Heiliges Römisches Reich se znakem království Českého, tedy mocného nadnárodního impéria, jehož hlavním městem byla dvakrát Praha. Jedná se podle mne o bohulibý způsob udržování nadstandardních sousedských vztahů v našem společném historickém prostoru, přátelských vztahů hodných současné epochy a nezavánějících zbytečně šovinistickým nacionalismem.

Převzato z blogu autora s jeho souhlasem