19.3.2024 | Svátek má Josef


OMLUVA: Šlechetný pan Okamura

17.8.2022

Facebook žije nadšením - tedy aspoň stránky předsedy SPD Tomia Okamury. Ten totiž zaujal své příznivce tím, že se veřejně omluvil. Omluvil se dvěma europoslancům za KDU-ČSL (konkrétně panu Zdechovskému a Svobodovi) za to, že je veřejně nařkl z toho, že v europarlamentu hlasovali pro uvalení sankcí na svou vlast, protože nechce přijímat migranty.

Omluva přichází až po 4 letech a to na příkaz městského soudu v Praze, který omluvu nařídil. Byl k panu Okamurovi ještě docela milostivý, neboť omluvu měl zveřejnit jen na svých FB stránkách a nikoli v dalších médiích. Oba zmínění poslanci na něj v roce 2018 podali žalobu za vědomě pronesenou lež. Navíc byli oba v dané době předmětem nenávistných komentářů a lze snadno usoudit, z které strany politického spektra se výhrůžky (včetně smrti) nesly.

Pan Okamura se proti výroku soudu v dubnu 2022 odvolal, nicméně jeho odvolání bylo zamítnuto a rozsudek nabyl právní moci.

Omluvu pana Okamury lze nalézt i zde

Fan klub pana Okamury se nyní předhání v superlativech, jak skvělý je to člověk, který je schopen veřejně přiznat chybu a omluvit se. Tak trochu pomíjejí fakt, že u jejich adoranta šlo o vědomou lež, kterou pronesl a o které věděl, že ve veřejném prostoru vyvolá výraznou negativní reakci osočených pánů. Jeho omluva je - bohužel - nikoli spontánní a z vlastní iniciativy, ale soudně nařízená a potvrzená tím, že jeho odvolání bylo shledáno jako bezpředmětné. Výsledkem tedy není veřejně prokázaná šlechetnost pana Okamury, ale potvrzení, že je to obyčejný lhář, navíc nebezpečný, protože nešlo vyloučit, že některý z jeho příznivců, který oběma poslancům vyhrožoval, své proklamace naplní skutkem. Případ pana Baldy se ještě z paměti nevytratil.

Poučení pro politiky a koneckonců všechny občany.

A/ spáchejte trestný čin

B/ protahujte soudní líčení, odvolávejte se, seč to jen půjde

C/ po vynesení pravomocného rozsudku proveďte veřejné pokání a tím potvrdíte svou šlechetnost a vaše preference poletí vzhůru. Vždyť ti ostatní se neomlouvají.

Je jisté, že systém Tomio bude v naší nemocné společnosti celkem úspěšný.

psáno pro www.blogosfera.cz