2.5.2024 | Svátek má Zikmund


NÁZOR: Co nám přineslo osm let vlády sociální demokracie

17.4.2006

Pokud mám hodnotit toto vládnutí, jsem na velkých rozpacích. Bezesporu došlo k nárůstu ekonomiky, ale bohužel na náklady českých podnikatelů. Obrovské podpory pro zahraniční investory na úkor malých a středních českých podnikatelů a přes veškerý hospodářský růst jen zvyšování nezaměstanosti a úbytek českých podnikatelů.
Rovněž došlo k obrovskému nárůstu vulgarity a sprostoty v české politice. Sleduji-li prakticky nepřetržitý proud sprostoty a urážek kdekoho z úst Miloše Zemana, Stanislava Grosse a nyní pánů nebo soudruhů Paroubka a Ratha, je mi z těchto lidí téměř fyzicky zle.
Nicméně i toto by snad šlo překonat, ale čeho se opravdu děsím, je obrovský průnik organizovaného zločinu a korupce do státních a vládních struktur, ke kterému došlo za vlády sociálních demokratů.
Socialní demokraté neustále hovoří o bývalé vládě ODS jako o vládě tunelářů a určitě mají v mnoha věcech pravdu, protože i vlády Václava Klause mají v čele s tímto pánem za mnoho věcí máslo na hlavě. Nicméně je smutným faktem, že v případě ČSSD volá zloděj "chyťte zloděje". Jediný ministr polistopadové vlády odsouzený za "tunelování" je přeci pan Svoboda z ČSSD a jeho paní náměstkyně. Další ministři z vlád ČSSD a jejich koaličních partnerů - paní Součková a pan Mlynář jsou policií vyšetřováni nebo již čekají na soud.
A pan tajemník z ministerstva zahraničních věcí Srba si dokonce jako vysoký státní úředník objednával vraždu nepohodlné novinářky. A co nedořešené - zametené pod stůl případy bytů pánů Grosse a Kalouska. A dále korupce na ministerstvu dopravy, obrany a tak by se dalo pokračovat téměř do nekonečna.

Takže jako občan se jen ptám ,, Proboha, co nám to vlastně vládne za grázly a co nám takovýto póvl může žvanit o demokracii a občanských právech''?
Abych se vrátil k organizovanému zločinu.
Případy Berdychův gang a zmanipulované konkursy pod vedením pana Větrovce. Nutno říct, že tyto případy mě opravdu děsí. Normální občan možná nedohlédne důsledků těchto případů, ale ty můžou být naprosto katastrofální pro bezpečnost všech občanů v tomto státě.
Zrekapitulujme si celou situaci.
Berdychův gang.
Zde došlo k propojení brutálního zločineckého gangu a složek normální pořádkové policie, ale i k proniknutí gangu do složek policie, která má za úkol přímo proti organizovanému zločinu bojovat. Normální, zločinem postižený občan pak nemá prakticky žádnou šanci se proti tomuto zločinu bránit, protože neví, jestli proti němu stojí zločinci nebo policisté nebo soudci a v mnoha případech to vlastně vyjde na stejno. Je dodnes vlastně nevyřešenou otázkou, kdo vlastně Berdychův gang opravdu z pozadí řídil a zda a tento jeho vůdce neřídí třeba ještě další podobné a neodhalené gangy a úspěšně nezametá stopy.
V této souvislosti zase bije do očí jiná kauza, a to propojení NBÚ a jiného organizovaného zločineckého gangu. Pokud musí být někteří občané prověřováni z titulu své funkce a postavení, tak NBÚ o nich získává velmi citlivé informace osobního rázu, a to i o jejich majetkových poměrech a není v případě takovéto provázanosti a kontaktů - korupce nic jednoduššího, než je předat organizovanému zločinu a pak dále některým nepřátelským zpravodajským službám nebo přímo teroristům a ohrozit tak v důsledku bezpečnost nás všech.
V této souvislosti mě napadá možná kacířská, ale po uvedených zkušenostech i celkem logická otázka, a to v čí hlavě se vlastně zrodil nápad o majetkových přiznáních. Domyšleno do důsledků a s ohledem na provázanost státního aparátu s organizovaným zločinem by si vlastně na sebe poctiví občané pletli oprátku.
Protože by v dobré víře předali státu velmi detailní informace o svém majetku a kdo jim pak v tomto státě prolezlém korupcí a zločinem zaručí, že se k těmto informacím nedostane nějaký podobný gang jako ten Berdychův? Opravdu se zde nabízí otázka, za jakým účelem byl tento zákon opravdu koncipován. Měl pomoci státu, nebo jen pomocí nějakého zkorumpovaného politika nebo více politiků pomoci organizovanému zločinu dostat se k dalším informacím o potenciálních obětech? Můžeme se jen ptát a domýšlet.
Když se tak zamýšlím nad tím, co nám přinesla vláda sociální demokracie, vidím jen zlý sen, ze kterého bychom měli co nejdříve procitnout a poslat ČSSD a její komunistické a další přisluhovače na smetiště dějin. Přitom rozhodně nejsem příznivec a nebudu volit ODS, protože tato strana pod vedením pana Klause svou politikou tento systém zavedla a socialisté jenom rozvinuli něco, co zasel už někdo jiný. Takže občane, jestli se nechceš bát, je na tobě koho budeš volit!

Miroslav Viška