19.3.2024 | Svátek má Josef


EVROPA: Agrofertí dotace jsou rýmička

4.12.2019

Auditem euroauditorů se nám k velkému nadšení opozice a především Pirátů, kteří spolu s Transparency International práskají do Brusely, seč jim síly stačí, vrátily dotace Agrofertu a střet zájmů premiéra. Trestní lajna je v řiti, to se tak nějak i přes těžkou dělostřeleckou palbu nepovedlo. Tak je třeba do toho mydlit hlava nehlava. Zapojili do toho Piráti parťáka ze své Evropu likvidující zelené koalice v Evropském parlamentu. Eurozelení se zapojili do té vlny touhy po právní čistotě čerpání dotací s požadavkem, aby do ČR byla vyslána delegace europoslanců, aby to ještě pořádně rozjebali. Nebudu komentovat plamenná vyjádření pidistran v opozici, ani zacykleného Petra Fialu, zastavím se jen u vyjádření Ivana Bartoše v ČT.

Ivan Bartoš, který zradil Piráty tím, že měl kravatu, sdělil stručně nejprve toto: Jde o dotace EU, a proto zde neplatí české právo o střetu zájmů, ale evropské. Komentoval tím vyjádření Andreje Babiše, že auditoři pracující pro EU tady nejsou od toho, aby vykládali české právo. No v tom má Babiš výjimečně pravdu, zvlášť když nevíme, v kterých kavárnách pátrali auditoři v Čechách po střetu zájmů a kdo jim tady krmil přičinlivě uši (ačkoli, pardon, to my víme jelikož David Ondračka je jistota všech jistot).

Dále uvedl, že Andrej Babiš má jen dvě možnosti, buď prodat Agrofert a média, anebo odstoupit z funkce premiéra. Trochu zapomněl, jen formálně právně, že Andrej Babiš vyhověl českému zákonodárství a prodej ani provést nemůže. To je ale tzv. technikálie (zní to jaké kanálie, ale sem se to šílené slovo hodí). Podstatné je, že zapomněl ve svatém nadšení, že je tu ještě třetí možnost, a sice že Andrej Babiš nic z toho neudělá. Můžeme se vsadit, že C) je správně. A ví to i Ivan Bartoš. Andrej Babiš bojovně naznačil, že Bruselu má tak trochu na háku a bude se bránit případně i přímo v jámě lvové.

Konečně hrozil tím, že nám Brusela těch cca 450 milionů kaček vezme na dotacích a to je ta hrozná katastrofa. Ivan Bartoš by měl začít zase víc hulit, protože mu abstinence nedělá dobře. Nevšiml si, že jeho parťák v udávání do Brusely, David Ondračka z TI, uvedl dokonce, že v nejhorším případě by Brusela mohla odejmout ČR dotace úplně. A tady jsme u toho, co tvrdím dávno, že totiž všechno špatné s sebou nese vždy nějaké dobré kolaterální benefity. Kdyby výsledkem boje Pirátů, TI, eurozelených ruku v ruce s auditory EU mělo být omezení dotací v ČR nebo jejich odnětí, nastal by kýžený stav normálu. Trh stavebních a jiných prací, služeb atd by se vrátil do cenového normálu a TI by to tady mohla ukončit, protože by dotační korupce, ta nádherná obrovská dotační korupce chcípla hladem. Ivan Bartoš to možná neví, ale problémem není nějakých pitomých 450 melounů Agrofertu. To ani náhodou. Problémem je nejméně 30 % veškerých dotačních peněz, které se ztratí cestou z Brusely, přes regionální orgány a firmy, které jsou přisáté na dotační systém a zpracovávají pro konečné příjemce ten papírový sajrajt nutný k jejich získání. To jsou těžké miliardy každoročně a ty nechybí nikomu nikde. S těmi se počítá. A až se ještě rozjede eurozelenými a Piráty roztáčený kolotoč klimakteriálních výdajů na poroučení větru a dešti, budou se jevit ty agrofertí peníze jako dětská nemoc kapitalismu. Je taková rýmička, takový lehký kašlíček.

Vidím to takto: Polsko a Maďarsko je třeba bít kvůli jejich právním systémům, který vadí euroliberálům, Česko kvůli Agrofertu, Slovensko kvůli mrtvému novináři a jeho holce, a to všechno v době, kdy V4 jede na sumýš, kde se má jednat s bavorskou měňavkou - Horstem Seehoferem vymyšleném scénáři s předem avizovaným stanoviskem, že ani náhodou nehodlají přebírat přišedlíky z celého necivilizovaného světa. My, co máme to štěstí (zatím), že žijeme v zemích V4 a nemusíme se bát jít špacírem po mostě a držíme chladnou hlavu, víme, že jde o další pokus salámovou metodou míchat černou do bílé proti vůli voličů. Nic jiného to není a ten tlak na tyto státy s tím souvisí, ať si píše kdo chce své vznešené myšlénky o oficiálních důvodech. Agrofert a Babiš se k tomu výborně hodí.

Tvrdím toto: dokud Andrej Babiš bude hájit zájmy této země proti nechutnému imigračnímu nadbíhání líných europolitiků v souladu se zájmem drtivé většiny občanů ČR a nepřipustí sem šíření islámu a lidí z tmářských civilizačních entit, je tento příznivý kolaterální důsledek jeho podnikání tak důležitý, že jeho střet zájmů je mně u.......(však víte kde). A kašlu vám na vaše trapné tanečky kolem čistoty politiky. Jako by šlo vyčistit něco, co má špínu a pokrytectví hluboko ve své DNA.

A takhle my tady žijeme.