28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


DOBA: Tak pravil Zakaría

25.4.2023

Od divokých, drsných ale svobodných 90. let jsme se dostali do stavu, kdy nás povykování fanatiků, kteří vytvářejí „puritánské – nesnášenlivé prostředí „ které je netolerantní a fanatické, které nás obklopuje ze všech stran, přeměňuje do podoby, jaká by se nám zdála před 30 lety nepředstavitelná. A rozhodně to není jen problém České republiky, ani jen EU jako takové, ale je to problémem celé euroamerické civilizace. Od Evropy, přes USA až po Austrálii a Nový Zéland. Všude se zabydluje démon „odhalování“ heretiků, politických, sexuálních i ekonomických. Místo „heretici“, jak tomu bylo ve středověku se jim ovšem říká „staří bílí muži“, „dezoláti“ a všude kolem nás se prý vyskytují výrobci a šiřitelé „dezinformací“, s kterými je potřeba zatočit. A tak se mainstreamová media, politické neziskovky (ve skutečnosti lobbistické organizace) ale i policie justice „snaží“. Výsledkem je něco, co jsme zde od padesátých let (komunismus na Východě a v USA Mccarthismus [anglicky Mccarthism]) neměli. Jedná se zásadní problém, protože s tím, jak se zvyšuje boj proti „nesprávným názorům“, upadá naše ekonomická a politická síla, proti před půl století zaostalým státům, jako je Čína, Singapur, Indie a další. V minulém článku KORUPCE: ISO 37001 nás určitě nezachrání. - Neviditelný pes (lidovky.cz) jsem o tom již mluvil. Jiné názory, za kterými stojí často jen čistá ideologie, na které stojí třeba celé hnutí, třeba „Me too“ a z něj vyplývající gendero-rasismus“. Kdy každý muž je vinen už tím, že je muž. Případně „teorie o oteplování“ a na něj navazující „Environmentální žal“. A to vše se řeší většinou mediálně, systémem „cancel culture“, tedy mediálním a společenským zničení „provinilé osoby“, bez soudů a možnosti obrany. Jak psal levicový a2larm.cz v článku „Cancel culture v srdci Evropy? Češi se zruší možná tak v hospodě“. Zde : https://a2larm.cz/2020/07/cancel-culture-v-srdci-evropy-cesi-se-zrusi-mozna-tak-v-hospode/ . To bylo ovšem 18.7.2020. Autor tam poněkud naivně říká, že nás se to moc netýká. Ovšem píše : „Jak ale podotýká web Current Affairs, problém je to hlavně proto, že v USA se může zaměstnavatel zaměstnance zbavit kdykoliv kvůli čemukoliv. … „Americká pracoviště jsou diktatury. Pokud jste, byť jen trochu kontroverzní, šéf vás s klidem prostě vyrazí, aby si ušetřil nepříjemnosti.“. Kde že ty loňské sněhy jsou a kde je dnes i naše evropská realita? Stačí jít na „nesprávnou demonstraci, údajně se dotknout jihokorejského zadku anebo zapochybovat že „naše vítězství je jisté“ a uvidíte.

Dnes vás u nás, použitím bolševického zákona o „verbálním zločinu“, na základě, kterého je stíháno čím dále tím více lidí, prostě rovnou obviní a soud vás odsoudí. Je jedno, máte – li pravdu nebo ne. Důležité je, co je povoleno říkat! Ta strašná ostuda z doby Covidu, kdy se ukázalo že „fake news“ byla pravda a vládní propaganda lež, zřejmě ani vládě, policii a justici nevadí. Fízlování a odsuzování bez důkazů má v celém našem civilizačním prostoru stoupající tendenci.

Na přednáškách z trestního práva nám pan profesor vykládal, jak přijímání neověřených udání vedlo například k velké části tzv. čarodějnických procesů. Dnes je nejznámějším čarodějnický proces v roce 1692 ve městě Salem (stát Massachusetts). Kdy skupina hysterických mladých dívek dokázala rozpoutat procesy, které vedly v puritánském prostředí k obvinění, mučení a věznění více než 200 obviněných. To dále vedlo k smrti více než 20 lidí, než se našel statečný muž guvernér William Phipps, který procesy zastavil. Dokáže někdo dnes zastavit „Me too“? Aspoň, že ta porno-dáma, kvůli níž obžalovali Trumpa má tolik charakteru, že vyhlásila, že o žádné „Me too“ nešlo. Že šlo o sex a byznys.

Mnohé systémy se zhroutily proto, že vládnoucí vrstva a její ideologie se naprosto odtrhly od reálné podstaty. A pokusy „silnými“ a drakonickými zákony či příkazy a fízlováním pád společnosti ještě urychlily.

Nechceme-li skončit jako společnost úplným rozpadem, musí se celý euroamerický prostor změnit. Neděsí to jen lidi u nás, a to nejen ty, kteří chodí na protivládní demonstrace. Ale i významné „západní osoby“ osoby, jejichž hlasy jsou většinou našich medií zásadně cenzurovány.

Dovolím si zde ocitovat člověka, kterého nelze napadnout za to že by se lísal k Putinovi, ani za to, že je to: „starý bílý muž“. Což znamená dezolát a jedinec určený na vymření. Ocituji amerického politického komentátora z The Washington Post, Fareeda Zakariu. Který je indického – (tedy „barevného“ původu) - a ještě mu není 60. A o jehož příchylnosti k americké Demokratické straně není pochyb. Ten se v článku „Nebuďme jako Čína“, týkajícího se mj. zákazu Tik Toku vyjádřili jasně:

„Klíčem k úspěchu a dynamice Spojených států byla vždy jejich otevřenost, inovativnost a víra v energickou soutěž myšlenek, výrobků a služeb. I proto naše technologie obvykle předčí ty, které vznikaly v uzavřených společnostech“.

Pan Zakaria mi přímo mluví z duše. To, co udělalo Spojené státy, ale i vůbec euroamerickou civilizaci nejlepší nejbohatší a nejsvobodnější na celém světě, a to co k nám dodnes láká miliony uprchlíků, ( dnes nejen v USA, ale hlavně v EU ,a naprosto bezpříkladně v ČR po nástupu Fialovy vlády pozn.aut.) opouštíme a likvidujeme.“
Fareed Zakaria pokračuje slovy, za které by každého z nás v Česku roznesli progresivisté a příznivci tzv. pětikolky na kopytech. A pravděpodobně by se našel aktivista, který by na něj podal žalobu a policista vyšetřoval. Pokračuji citací F. Zakaríi z překladu v Respektu : „Celé roky jsme se chybně domnívali, že s tím, jak se bude Čína ekonomicky otvírat, bude se nám stále více podobat. Podívejme se, ale kam jsme dnes došli. Začali jsme centrálně plánovat včetně masivních dotací různým odvětvím a nyní navrhujeme drakonická omezení svobodné výměny informací. Vlastně to vypadá, že se pomalu my začínáme podobat Číně.“

My v Evropě také.