19.3.2024 | Svátek má Josef


GLOSA: Do boje!

23.10.2021

Většina z nás jistě zná přísloví o člověku, který si pod sebou řeže větev stromu, na které sedí. Snad opět ještě většina z nás tato slova vnímá jako varovná.

Zatím však neexistuje přísloví, které by charakterizovalo současnou, doslova tragickou situaci v Evropské unii, kdy její - občany většinou přímo nevolená - politická reprezentace usilovně podřezává celý strom, z jehož kořenů ještě donedávna evropská civilizace vcelku úspěšně vyrůstala.

Bohužel za to mohou voliči většiny v unii sdružených zemí, kteří svou nerozumnou volbou, případně i nevolbou umožňují eurounijním politikům posazovat a schvalovat naprosto nereálné a v podstatě idiotské projekty.

Kdo jiný, než naprostý idiot může schválit například projekt elektrifikace veškerých dopravních systémů současně se zásadním omezením výrobních zdrojů elektrické energie?

První důsledky už jsou zjevné – prudké a masivní zdražení všech energií. A to je teprve začátek, protože ještě nemrzne. Kdo na tuto situaci doplatí? Sice v podstatě úplně všichni, ale nejcitelněji zasáhne méně majetné občany.

Statisíce z nich budou těžce existenčně ohroženy, mnozí doslova na životě. A proč? Pro blbost politiků, kteří, obrazně řečeno, nabízejí technicky nevzdělaným voličům účast na vývoji pochybného energetického perpetua mobile, kdy při většině odstavených stabilních energetických zdrojů snad bude elektřina samovolně vznikat přímo v zásuvkách.

Prosazování a další podporu Zeleného údělu lze již nyní považovat za zločin. V případě politiků možná dokonce za vlastizradu.

Je nezbytné v unii najít co nejvíce spojenců a pokud možno společně urychleně z výše uvedeného projektu odstoupit. Nejen z něj. Ale i z evropské energetické burzy, protože bohatší země EU jsou v krizové situaci schopny vykoupit prakticky všechnu v České republice vyrobenou elektřinu za ceny, na které kromě miliardářů a politiků nikdo jiný v Česku nebude mít.

Je třeba okamžitě začít v EU hledat spojence. Zejména na východě. Tam snad ještě všichni politici na rozdíl od většiny těch našich ještě nezblbli. Vzpomeňte si na Svatoplukovy pruty. Nyní by se nám jejich paralela velice hodila, ne?