2.5.2024 | Svátek má Zikmund


POLITIKA: Na dlažbu s nimi!

10.2.2010

Kocáb a Dusík prý nebudou plnit usnesení vlády

Když jsem v pondělí slyšel, že ministři za Stranu zelených Kocáb a Dusík odmítnou vykonávat usnesení vlády České republiky, musel jsem se podívat, jak je definován trestný čin vlastizrady.

Neslýchané. Podle mě je Strana zelených v parlamentu omylem a je mi upřímně líto všech lidí, kteří to mysleli a myslí se skutečnou ekologií vážně. Veškerou jejich letitou snahu, víru, úsilí a práci na přírodě a na její skutečné a jistě žádoucí ochraně totiž Bursík a spol. dokázali svým ekologistickým tažením za mocí zničit a v očích lidí naprosto zadupat.

Vláda České republiky přijala opatření, za které je podle mě potřeba ji pochválit. Buďme féroví. Mohu si myslet o nepříteli cokoli, ale pokud udělá něco dobře (nebo si to alespoň myslím), tak to dokážu ocenit. Dostavba bloku v jaderné elektrárně Temelín je jednoznačně dobrá zpráva (můj názor zde). Stejně jako konečně zajištění splavnosti Labe a modernizace Prunéřova. Jenže tato tři témata jsou v rozporu s osobními a ideologickými cíli pár lidí

"Z našeho pohledu je ta situace velmi vážná. Budeme se muset velmi vážně poradit o tom, zda tato vláda ještě může mít naši podporu. Jisté je, že ministr Dusík nemůže a nechce plnit některé úkoly, které mu vláda uložila," řekl iDNES.cz místopředseda zelených František Pelc.

Osobně jsem hluboce přesvědčen, že Strana zelených se po vstupu do parlamentu svou měrou zasloužila, díky blokování řady důležitých velkých staveb v naší zemi, o zvýšení nezaměstnanosti, snížení HDP a snížení konkurenceschopnosti na energetickém trhu. Pokud ministři Kocáb a Dusík nechtějí plnit v době krize rozhodnutí Vlády České republiky, měl by je premiér okamžitě odvolat. Nevidím žádný dovůd pro čekání na to, až se zelení rozhodnou, zda si je odvolají nebo ne. Nadělali nejen v této vládě více škody než užitku jak v oblasti skutečného životního prostředí, tak ve vnímání menšin většinovou společností.

Závěrem si dovolím jedno, s ohledem na zhoubně prorůstající ekologistickou ideologii do života lidí pro mnohé jistě nepřípustné, prohlášení: Kdykoli budu postaven před rozhodnutí, zda vybrat práva člověka, nebo práva brouků/květiny, vyberu si člověka.

Převzato z FrantisekMatejka.cz se souhlasem autora