2.5.2024 | Svátek má Zikmund


GLOSA: Druhý blázen ve vládě

10.10.2015

Po „psychopatu“ Němečkovi je dalším adeptem na „blázinec“ ministr vnitra Chovanec. Andrej Babiš se s politiky, z vlády i opozice, nijak nemazlí.

Babiš považuje obvinění Chovance z toho, že na něj připravovalo „mediální impérium“ diskreditaci tím, že vyrobilo fotomontáž s nahou dívkou, které Chovanec „hledí do klína“, za „bláznění“. Chovanec se tak stává druhým ministrem za ČSSD, kterého Babiš posílá na psychiatrii. Připomeňme si, že prvním ministrem s touto Babišovou diagnózou byl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

V nedělním pořadu OVM na ČT1 se pak Babiš podle očekávání „prohádal“ celou hodinou pořadu, když proti němu seděl Miroslav Kalousek. „Lhář a tunelář Kalousek“ to od Babiše schytal a Babiš ještě zpochybnil i to, že Kalouska do nedělního pořadu Václav Moravec vůbec pustil.

Ještě že máme migrační „krizi“. Téma migrace naskočí vždy, když se politik dostane „do úzkých“. Babiš tak exceloval tím, že „my žádné migranty nechceme a že jsme prohráli hlasování na úrovni ministrů vnitra, na tom nic nemění“. Ostatně, v této věci tlučou Chovanec i Babiš na stejný buben, náladu jim občas pokazí jenom ministr spravedlnosti Robert Pelikán. Ten tvrdí, že naše „detenční tábory“ pro migranty jsou horší než naše věznice a že můžeme očekávat i kvůli této věci žaloby.

Nervozita ve vládní formaci tak vzrůstá a s blížícím se termínem krajských a senátních voleb se očividně na naše ministry ve vládě ještě ledacos dovíme. Naše desetimilionová republika má v „ubytovnách“ pár set migrantů. Jedinou „zásluhou“ našich vládních politiků je proto rozšířené povědomí mezi migranty ze všech koutů světa, že Česku je lépe se vyhnout. Jinak by si za to, jak český stát spravují, nezasloužili ani náhodou pohled na krásnou nahou ženu, i když jen jako fotomontáž!

www.janbarton.cz
Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz