28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


POLITIKA: Předseda Trikolory už zase škrtil Udžénii

5.12.2019

Každá politické strana, která se chce prosadit, musí stát v centru pozornosti. Za každou cenu. Záporných příkladů máme celou řadu.

Co bylo Svobodným platné, že je vedl veskrze solidní a vzdělaný Petr Mach? Nic. Přitom lze jen těžko najít v jejich politickém programu něco, s čím by člověk nemohl souhlasit. Svoboda jednotlivce a svoboda národa. Je to snad zavrženíhodné? Přesto se volební výsledek ani v náznaku nepřiblížil požadovaným pěti procentům. Hlasy těch, kteří je volili, byly promarněny.

Totéž, v bledě modrém, se přihodilo Realistům Petra Robejška. Velké naděje, pak volby a posléze pád do zapomnění. Přitom je pan Robejšek přímo znalec eurounijních poměrů a nejen těch. Bohužel, jeho charisma se rovná nule. A opět, hlasy dané této straně byly hlasy promarněné. Realisté si přáli potlačení vlivu státu ve prospěch větší svobody jednotlivce. Může si sebevědomý český volič přát pro sebe víc? Těžko.

Pak se objevila Okamurova SPD. Sebevědomě požadovala všelidová referenda na způsob švýcarské demokracie. Jak jinak, pravdoláskaři přišli s námitkou, že na skutečnou vládu lidu sobě samému jsou Češi příliš blbí, obzvláště ti starší a málo vzdělaní. Tito postarší a nevzdělaní směli v referendu jen rozhodnout, že chtějí do EU. Jak by to bývalo asi dopadlo, kdyby referendum nevyšlo? Hlasovali bychom také opětovně jako v Irsku, ve Francii a Holandsku? SPD je v parlamentě a vypadá to, že tam i po příších volbách zůstane. Dal bych jim býval svůj hlas, kdybych byl v té době v republice.

O Pirátech není snad ani třeba mluvit. Jsou to druzí Zelení, jen o něco chytřejší, ale zato s nezakrývaným sklonem k „diktatuře novodobého proletariátu“. „A v čele pochodu vstříc jasné budoucnosti jdou Piráti, které jsme vnímali jako vlajkonoše svobody.“ Tolik pan Petr Žantovský. „Lámejte jim vaz i hnáty,“ to zpívali V+W.

A teď tedy Trikolóra. Prostudoval jsem pečlivě jejich volební program a nikde nevidím nic, co by někoho opravňovalo k nadávání Václavu Klausovi ml. do kremelských zaprodanců či služebníků Pekingu. Jen tak na okraj: s Ruskem i Čínou musíme obchodovat. Kam bychom to dotáhli, kdybychom obchodovali jen se státy zachraňujícími celý svět, vítajícími imigranty a ctícími gender a 64 pohlaví? Německo také obchoduje s Čínou a Francie prodá zbraně každému, kdo si o ně řekne. Byli to právě Francouzi, kteří svého času prodali Sadamu Husseinovi jaderný reaktor Osirak, který pak zlikvidovali Izraelci.

Poslanec VKml. pilně objíždí česká města a diskutuje s občany. Nedávno pořádala Trikolóra výstup na Říp s následným posezením v hospodě ve Ctiněvsi. Strana musí být viděna za každou cenu. I za cenu novinářské kachny - viz fake news z titulku tohoto článku. A to, milí čtenáři ještě nevíte, že Trikolóra zřídila několik veřejných domů pro Araby v Teplicích. Podílníci jsou Kubera a Feri. Pekarová-Adamová je maoistka. Má ho vytetovaného na spodních zádech.

Milion chvilek diktuje panu Babišovi, co musí prodat a koho vyhodit z vlády, a popularita jeho i strany ANO roste. Doufám, že to bude tak i v případě Trikolóry, o kterou si otírají své špinavé klávesnice téměř všichni místní škrabálkové - renomovaní komentátoři.



J. Dvorská Volit Klause a Trikolóru- NIKDY ! 16:42 5.12.2019
K. Nový Co Vás k tomuto názoru vede? 19:55 5.12.2019
V. Čermák 376 Není hezký... 21:52 5.12.2019