26.4.2024 | Svátek má Oto


POLITIKA: Omezme práva odborů

22.4.2014

Ohrožují demokracii, svobodu a ničí lidi

Odborářský boss Bohumír Dufek chce po živnostnících každý měsíc daň ve výši 1000 Kč. V podstatě jede v Mládkově trendu "živnostníci jsou paraziti" a rád by je pěkně srovnal na úroveň těch, které zastupuje. Vidím to jinak.

Odbory jsou tu od toho, aby zastupovaly zájmy zaměstnanců (!) na poli především pracovním, sociálním a hospodářském, a to primárně ve vztahu k zaměstnavatelům a státu. Nikoli chybou - jsem totiž přesvědčen, že to byl záměr - bylo odborům dáno do sféry jejich vlivu i zastupování zaměstnanců na poli politickém. To přesto, že se neúčastní volebního klání, a nemají tedy absolutně žádný mandát k tomu, aby do politiky kecaly. Základem jejich práce by mělo být (když už si to neumí zaměstnanci sjednat sami) výhradně jednání se zaměstnavateli v zastoupení zaměstnanců o výši mezd nebo o pracovních podmínkách. Bohužel tomu tak není a dnešní odboroví předáci si osvojili praktiky svých předchůdců, kteří se v dobách vzniku odborů jako takových rekrutovali z členů italské mafie. Vydírají ostatní a politici se bojí jimi organizovaných lidí v ulicích za párek a pivo zdánlivě zdarma. A protože s jídlem roste chuť, mají ambice řídit víc, než jim náleží.

Základem existence odborů je dostatek nesvobodných občanů. Kdyby odbory nežily z nesvobody předaněných lidí, jejichž existence jim vyhovuje, protože se s nimi lépe manipuluje, chtěly by nikoli měsíční daň po živnostnících, ale snížení daňové zátěže zaměstnanců, které zastupují. No jo, jenže představte si zaměstnance, kterým zbývá podstatně víc z vydělaných peněz, a k tomu zaměstnavatele, kteří mohou do bezedné státní pokladny, ze které si platíme všechny ty Falbry, odvádět méně. V tu chvíli tu máte zaměstnance, kteří jsou spokojenější a radostnější, a k tomu zaměstnavatele, kteří si mohou dovolit zaměstnat více lidí. Jinými slovy byste tu měli najednou situaci, kdy jsou odbory na druhé koleji, včetně jejich předáků, protože je lidé nepotřebují.

Činnost odborových organizací může být za určitých okolností omezena zákonem, pokud by šlo o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu bezpečnosti státu, veřejného pořádku nebo práv a svobod druhých. Jsem přesvědčen, že odbory se svými kroky dlouhodobě přímo podílejí na hospodářském úpadku, rostoucí nesvobodě lidí, kteří jsou na nich závislí, a na sociálních antipatiích mezi jednotlivými skupinami obyvatel v České republice. Jsem přesvědčen, že činnost odborů by měla být zákonem omezena, protože ohrožují práva a svobody jiných, kteří s nimi nemají nic společného.

Pane Dufku, s návrhem měsíční daně pro živnostníky jděte do prdele. To je místo, do kterého poslal váš soudruh Richard Falbr novináře, když se ho ptal na plat. To místo je verbálně veřejně zjevně legitimní nejen pro účel psaní blogu, když vyšlo z úst poslance Evropského parlamentu, tedy z úst jednoho z volených představitelů České republiky na evropské úrovni. Za váš návrh na měsíční zdanění živnostníků jsem ochoten dohlédnout, že tam trefíte. A lidi jako Falbr si můžete vzít s sebou.

Převzato z blogu se souhlasem autora