25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Už je toho dost!

29.6.2012

Premiér Petr Nečas odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pod záminkou jeho žádosti o navýšení rozpočtu. Domnívá se snad předseda vlády, že jsme všichni na hlavu padlí a naletíme mu?

Věc je přece mimořádně jednoznačná! Vládnoucí ODS a s ní asi i TOP 09 má prostě panický děs z nových státních zástupců ujímajících se konečně korupčních afér s důsledkem pozavírání politických představitelů. Případné jmenování paní Lenky Bradáčové na místo Vlastimila Rampuly by otřáslo zavedenými špinavými kšefty a dokonce by zpětně vedlo k otevření kauz dřívějších. To by byl konec ODS i TOP 09 závislé téměř beze zbytku na Miroslavu Kalouskovi chytajícím se nyní každého stébla. Zdá se, že dodělávající kobyla kolem sebe kope, co se dá. Ale konec obou stran je jistý - jistě skončí ODS, prolezlá korupcí až na půdu a již neschopná jakékoliv reformy, i TOP 09 s tak profláknutým kádrem v osobě Miroslava Kalouska ve vedení. Pan premiér Petr Nečas veškerou důvěru již dávno, totiž po tom, co do kruhu svých blízkých přibral osoby rázu Vlastimila Rampuly, Martina Kuby, Josefa Dobeše i ostatních, ztratil.

Zbývá nyní, po tom, co došlo k rozbourání základny slibjující zjednání spravedlnosti v této zemi odstraněním Jiřího Pospíšila, již jen jediné řešení, totiž předčasné volby. Když to necháme být, budou nám za chvíli vládnout lidé rázu Alexandra Lukašenka, Viktora Janukovyče či Vladimíra Putina (Václava Klause by ovšem takový vývoj těšil).

Jde o to, že ...

... už je toho dost!